ANNONCE

Topplacering og ærespris til ny Ford Focus

16. oktober 2011 12:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Topplacering og ærespris til ny Ford Focus
Billede mangler

Ford Focus får ærespris for sin avancerede sikkerheds-teknologi
 
Ford kunne ikke løbe med førstepladsen igen, men ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2012, var de danske motor-journalister enige om, at den nye Ford Focus er endog meget svær at komme udenom.
 
Dette års titel gik til hybrid-bilen Opel Ampera mens Ford Focus indtog en tredjeplads, kun et mulehår efter luksusbilerne i BMW’s 1-serie. Til gengæld valgte motor-journalisterne at tildele den nye Focus en særlig ærespris for at bringe avanceret sikkerheds-teknologi ned i den lille mellemklasse og gøre teknologien tilgængelig i en bil til under 300.000 kroner.
 
 Annonce: Aldrig har det være nemmere at låne 25.000 kr. – Se mere her
 
Dermed følger de danske motor-journalister i fodsporene på Euro NCAPs dommerpanel, som tidligere på året tildelte særlige sikkerheds-udmærkelser til den nye Ford Focus. Udmærkelserne var opsigtsvækkende, idet det var første gang Euro NCAPs dommerpanel uddelte særlige udmærkelser til en bil uden for luksus-segmentet.
 
I lighed med Euro NCAPs dommerpanel har de danske motor-journalister lagt væk på sikkerhedssystemerne Active City Stop og Lane Keeping Aid.
 Annonce: Få B.T leveret hver dag i en måned. Klik her
 
Active City Stop er et system, som overvåget forankørende trafik og bremser Focus’en automatisk ved fare for kollision, mens Lane Keeping Aid er et system, der er udviklet til støtte for den trætte eller uopmærksomme fører, som har kurs mod rabatten. Systemet retter simpelthen bilen op, hvis den ikke holder bane, men kommer for tæt på midter- eller kantstriber. Det beslægtede system – Lane Departure Warning – advarer med rystelser i rattet, hvis bilen utilsigtet kommer over i en anden vejbane. Focus’en kan desuden fås med alarmsystemet Driver Alert og Blind Spot informationssystem.
 
Den nye Ford Focus byder ikke blot på en masse intelligente sikkerhedssystemer, men er, i sin grundkonstruktion, designet for maksimal sikkerhed. Med højstyrkestål i karrosseriet er konstruktionen kraftabsorberende. Bilen har innovative sensorer, som øjeblikkelig aktiverer de nødvendige sikkerhedssystemer. Ratstamme og pedaler trækker sig tilbage ved kollision og en lang række airbags yder maksimal beskyttelse til såvel fører som passagerer.
 Annonce: Foretag en sikker investering og få 15-20% i årligt udbytte i 20 år
 
Focusen opnåede de maksimale fem stjerner i Euro NCAPs crash-test , herunder den højest mulige score for børne-sikkerhed, både ved frontal- og side-kollisioner. Samtidig scorede Focusen højt i kategorierne fører-, passager- og fodgænger-sikkerhed.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu