Topsvømmere indrømmer pillemisbrug før OL

22. februar 2013 13:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Topsvømmere indrømmer pillemisbrug før OL
Billede mangler

Tirsdag i denne uge kom det frem, at disciplinen i den grad haltede i den australske svømme-delegation under OL i London i 2012.

Det er beskyldninger om druk, misbrug af receptpligtig medicin, overtrædelse af udgangsforbud og intern mobning, der har kastet skygger over det australske svømmelandshold, der leverede det dårligste resultat i to årtier ved et OL.

Nu viser det sig imidlertid, at de disciplinære mangler startede allerede før OL.

Det mandlige 4×100 fri-hold indrømmer nu, at de spiste sovepiller af mærket Stilnox under en træningslejr i Manchester, der blev afholdt forud for OL i London.

Pillen er bandlyst hos det australske svømmeforbund på grund af mistanker om, at den skulle være afhængighedsskabende og forstyrre søvnrytmen.

Holdet skulle have indtaget pillerne under en teambuilding-dag, der også bød på telefonfis og løb på gangene. Den australske, olympiske svømmer, James Magnussen, mener dog ikke, at pilleindtaget betød noget for hans præstationer i bassinet.

– Set i bakspejlet var det et latterligt valg, men jeg mener ikke, at det havde betydning for min præstation, sagde James Magnussen på et pressemøde.

De involverede svømmere er nu indkaldt til en høring, og herefter vil det australske svømmeforbund beslutte, om hændelsen får konsekvenser for dem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu