ANNONCE

Torben er væk: Politiet frygter ulykke

30. august 2019 12:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Har været savnet i tre uger.

Politiet i Nykøbing Falster frygter, at den 66-årige Torben Liliengreen har været ude for en ulykke.

Han skulle være vendt hjem efter en tre uger lang vandretur i Norge omkring den 8. august, men han er endnu ikke kommet hjem.

Artiklen fortsætter under videoen

– Vi frygter selvfølgelig at han er forulykket under sin vandretur. Men han er også typen, der pludselig kunne dukke op igen. Det kan vi ikke afvise, siger politikommissær Casper Andersen, sekretariatsleder ved lokalstationen i Nykøbing Falster.

Onsdag udsendte norsk politi en officiel efterlysning af Torben Liliengreen.

– Det gjorde de på baggrund af vores oplysninger, forklarer Casper Andersen.

– Vi fik en henvendelse fra personalet på Sønderskovhjemmet (Et midlertidigt hjem for hjemløse mænd med særlige sociale problemer/ red.) den 13. august. Herfra udtrykte man bekymring over, at Torben Liliengreen ikke var kommet tilbage fra den vandretur til Norge, som han tog afsted på den 15. juli. Han havde sagt, at han ville være tilbage omkring den 8. august. Men da han endnu ikke var dukket op den 13. august, tog personalet altså fat i os, siger Casper Andersen.

Har tidligere været afsted

Dansk Politi begyndte at undersøge sagen. Og da alt tydede på, at Torben Liliengren var ankommet til Norge – og ifølge færgeselskaber og flyselskaber ikke var vendt retur igen – tog Rigspolitiet fat i norsk politi.

– Torben Liliengreen har ifølge vores oplysninger tidligere været på længere vandreture. Han er altid kommet tilbage igen på det tidspunkt, han har sagt. Så at han tog afsted på en lang tur, er der intet mærkeligt i, siger Casper Andersen.

Det område, som Torben Liliengreen skulle vandre i i Norge, hedder Setesdal og ligger syd for Kristiansand.

Stort område

Ifølge norsk politi er det er rigtig godt vandreområde, men samtidig så stort, at det ikke giver mening at lave en fysisk eftersøgning i området.

– Vi kan se på hans mobiltelefon, at den sidste gang har været tændt den 17. juni. Siden har den været slukket. Norsk Politi holder øje med ham – og har udsendt efterlysning i Norge. Det er situation en lige nu. Vi frygter selvfølgelig, at han er forulykket under sin vandretur, men han er også lidt en enspænder, der bare slukker sin telefon. Måske dukker han pludselig op igen, siger Casper Andersen.

Også Torben Liliengreens betalingskort, har man forsøgt at spore oplysninger på. Men det har ikke givet noget resultat.

– Vi har kontaktet den efterlystes pårørende og fortalt, at han er forsvundet, siger Casper Andersen.

Signalement

Torben Liliengreen beskrives som: Dansk, mand, 66 år gammel og 175 centimeter høj. Han vejer 80 kilo og har normal kropsbygning. Han har gråt hår og bærer briller.

Da han forlod Danmark var hen iført jakke, skjorte, mørkegrå bukser og sandaler. Han medbragte derudover vandrestøvler, stav og en tofarvet rygsæk med en sovepose.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu