ANNONCE

Tordner mod serie: -Dybt løgnagtig

10. december 2020 13:13 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Erling Lorentzen, der var gift med norske prinsesse Ragnhild, har ikke meget til overs for NRK dramaserien 'Atlantic Crossing'.

Tordner mod serie: -Dybt løgnagtig
Erling Lorentzen kalder TV-serien 'Atlantic Crossing' for dybt løgnagtig. Han var gift med prinsesse Ragnhild, der er datter af seriens omdrejningspunkt, kronprinsesse Märtha. Foto: Scanpix/Vidar Ruud / NTB

NRK tv-serien ‘Atlantic Crossing’, der er i otte afsnit og som lige nu løber over de norske tv-skærme, er fra flere sider blevet kraftig kritiseret. Blandt andet af historikere, der mener, serien i høj grad fordrejer historiske fakta.

Nu melder en ny og nok så prominent personlighed sig i koret af kritikere og kalder serien direkte løgnagtig. Det sker i et indlæg i den norske avis Aftenposten.

Den nye kritiker er Erling Lorentzen, som var gift med nu afdøde prinsesse Ragnhild, og som dermed er svoger til kong Harald.

Serien er inspireret af historien om Erling Lorentzens svigermor, kronprinsesse Märtha, og hendes indsats for Norge under Anden Verdenskrig.

“For en person, der deltog i krigen og derudover var tæt på medlemmer af den kongelige familie, der portrætteres tæt, er serien med sine mange tendentiøse præsentationer direkte grotesk. Ved at lægge sig tæt op ad virkelige begivenheder med berømte, historiske personer, hvis liv vi ved noget om, og samtidig tage de største friheder, skaber ‘Atlantic Crossing’ et dybt falsk billede af historien,” skriver han blandt andet.

Ifølge Royal Central spillede Erling Lorentzen selv en central rolle i modstandsarbejdet under Anden Verdenskrig. Han var 17 år, da han meldte sig i kampen mod tyskerne og blev senere officer i modstandsbevægelsen samt livvagt for den kongelige familie.

I 1953 blev han gift med prinsesse Ragnhild, som døde den 16. september 2012 i en alder af 82 år.

Erling Lorentzen, der er 97 år gammel, bor i Norge og er fortsat en regelmæssigt gæst hos de kongelige.

Kong Harald har tidligere omtalt ham som ‘en bror’.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu