Torm værdisætter flåde langt højere end markedet

13. marts 2013 16:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Torm værdisætter flåde langt højere end markedet
Billede mangler

Torm værdisætter rederiets egen flåde væsentligt højere end markedet. Ifølge mæglervurderingerne er flåden 6,6 milliarder værd. Det er 4,5 milliarder lavere end Torms egen beregning, skriver Børsen onsdag.

I årsregnskabet har Torms flåde en værdi på 11,1 milliarder, og grunden til den store forskel er angiveligt, at Torm beregner ud fra flådens langsigtede indtjeningspotentiale og ikke skibenes værdi her og nu.

Ifølge topchef i Torm, Jacob Meldgaard, afspejler regnskabet de almindelige regnskabsregler, hvor den bogførte værdi er højere end den nuværende værdi mæglerne vurderer, skriver Børsen.

Rederiet kunne fremvise et massivt underskud i 2012 på 579 millioner dollar før skat. For at redde Torm fra konkurs har rederiet indgået en aftale med banker og skibsudlejere om, at et tvunget salg af et antal skibe kan komme på tale.

Torms gæld er nu på 10,7 milliarder, og et tvunget salg kan ske for at indfri noget af gælden, men forventningen om et frasalg på fem skibe koster et tab på 452 millioner kroner i regnskabet for 2012.

Skibene i flåden blev købt, da priserne var højere, og på grund af markedet er de faldet, hvilket betyder, at den gæld der er optaget i bankerne, også i dag er noget højere end den nuværende markedsværdi af flåden, skriver Børsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu