Totaltdominerende Cavendish vinder sammenlagt

8. februar 2013 14:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Totaltdominerende Cavendish vinder sammenlagt
Billede mangler

Mark Cavendish er kun seks uger inde i ansættelsen på sit nye hold Omega Pharma-Quickstep, og han har allerede bevist, at han bliver en stor succes. Det ser ud til, at det har været et klogt karrieretræk for verdensmesterren fra 2011, at blive genforenet med sin danske ven, sportsdirektør Brian Holm, som tidligere sad i ledsagerbilen og støttede Cavendish på det nu lukkede HTC-Highroad hold.

 

Den 27-årige englænder tog fredag sin fjerde etapesejr i træk, da han efter de 116 km fra Sealine Beach Resort til Doha Corniche på opløbsstrækningen pressede sin cykel ind over målstregen en hjullængde foran hviderusseren Yauheni Hutarovich.

Quickstep-sprintertoget var ikke kommet op at køre til afslutningen, hvor det i stedet var Astana og Sky, der så ud til at have overtaget styringen. Men så viste Cavendish både klasse og taktisk snilde og fik selv positioneret sig perfekt til at dukke op i sidste øjeblik og snuppe sejren.

Det betød samtidig, at Cavendish tog den samlede sejr i etapeløbet foran de to amerikanere Brent Bookwalter og Taylor Phinney, begge BMC. Cavendish vandt i øvrigt også løbets sprintertrøje.

Det er anden gang i karrieren, at Cavendish står øverst på skamlen som  sammenlagt vinder af et etapeløb. Sidste år i Qatar, hvor Cavendish kørte for Team Sky, vandt han to etaper og endte på sjettepladsen sammenlagt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu