ANNONCE

Tour de France bliver udsat

15. april 2020 15:09 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Tour de France rykkes til efteråret.

Tour de France bliver udsat
Egan Bernal og de øvrige ryttere kan se frem til at køre Tour de France i august og september. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters

Cykelløbet Tour de France er udsat til at vare fra 29. august til 20. september på grund af coronapandemien, oplyser Den Internationale Cykelunion, UCI. Årets Tour de France skulle oprindeligt være afviklet fra 27. juni til 19. juli.

UCI oplyser, at de to øvrige grand tours, Giro d’Italia og Vuelta a España, skal følge efter Touren og VM i en ændret kalender. Touren vil følge den planlagte rute, og både lokale myndigheder, hold og ryttere er blevet konsulteret i processen, som førte frem til onsdagens beslutning.

Udskydelsen af Touren var ventet, og beslutningen har været længe undervejs. Mandag gjorde Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, det klart, at store begivenheder med mange mennesker ikke kunne komme på tale i landet førend tidligst midten af juli grundet coronakrisen.

Besværligt program

Udskydelsen af Touren ville kollidere med Vueltaen, som stod til at blive kørt fra 14. august til 6. september. ASO, der arrangerer Touren, er også medejer af Vueltaen, og det gør det nemmere at finde datoer for afvikling af den spanske rundtur.

Der er endnu ikke sat endelige datoer på Vueltaen og Giroen. Men de to store etapeløb vil blive placeret efter VM i cykling, der fortsat står til afvikling fra 20. til 27. september. Dermed begynder VM-ugen, samme dag som Touren slutter.

UCI oplyser, at suspenderingen af alle cykelløb er forlænget en måned. Nu skal der først cykles efter 1. august på World Tour-niveau. De store klassikere, som er udskudt i dette forår, vil også blive afviklet senere i denne sæson. De er dog ikke placeret endnu i kalenderen.

Vigtigt skridt

Det drejer sig om Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt. Datoer for disse løb vil komme på et senere tidspunkt.

UCI-præsident David Lappartient takker interessenterne i cykelsporten for samarbejdet i en svær tid. Han anerkender, at der stadig forestår et stort stykke arbejde med at gøre kalenderen færdig.

– Men et vigtigt første skridt er blevet taget i dag. Og vi har fået etableret en ramme, der gør det muligt at bevare de grundlæggende rettigheder for holdene, rytterne og personalet, siger han.

Godt nyt

Beslutningen om at udskyde løbet og ikke aflyse glæder den danske verdensmester Mads Pedersen.

– Det vigtigste er, at Touren bliver kørt. For min skyld kunne de have kørt det i december, hvis det var den eneste mulighed, siger han til Jyllands-Posten.

Trek-rytteren er dog stadig forbeholden over for, om det franske løb rent faktisk ender med at blive skudt i gang i slutningen af august.

– Der kan stadig nå at ske mange ting inden da, så lad os nu se, siger Mads Pedersen.

Fakta

Stramt cykel-efterår

Verdens bedste cykelryttere får et uhyre travlt efterår.

Onsdag offentliggjorde Den Internationale Cykelunion (UCI) planen for den reviderede 2020-cykelkalender som følge af coronakrisen.

Alle de tre store etapeløb – de såkaldte grand tours – skal gennemføres i år, det samme skal VM, de nationale mesterskaber og en stribe af de største endagsløb, som dog stadig ikke er placeret i kalenderen.

De vigtigste punkter i UCI’s plan og kalender:

* Tour de France køres fra 29. august til 20. september.

* VM i Schweiz køres – som hidtil planlagt – fra 20. til 27. september.

* Giro d’Italia begynder på en ukendt dato efter VM, og herefter køres Vuelta a Espana.

* De nationale mesterskaber i landene – som DM i Danmark – gennemføres i weekenden 22. og 23. august.

* EM på landevej køres som planlagt fra 9. til 13. september, dermed kan Tour de France-rytterne ikke deltage.

* De mest prestigefyldte endagsløb som Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt skal alle køres, men datoerne er endnu ikke fastlagt.

* Så mange løb som muligt i især World Tourens kalender skal gennemføres senere på sæsonen.

* UCI vil 15. maj komme med en revideret udgave af kvindernes cykelkalender.

* UCI forlænger suspenderingen af alle løb i den internationale kalender på grund af coronakrisen med en måned, så den gælder frem til 1. juli. Løbene på øverste hylde – World Touren – er suspenderet frem til 1. august.

Kilde: UCI

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu