ANNONCE

Tove lukker juleboden: -Noget forbandet svineri

25. november 2019 18:37 | Af: Newsbreak.dk

Tove Hansen fra Randers har valgt at lukke sin bod med juledekorationer, fordi flere kunder ikke kan finde ud af at betale.

Tove lukker juleboden: -Noget forbandet svineri
Tove Hansens julebod i Randers er nu tom og lukket efter flere tyverier. - Foto: Privat/TV2 Østjylland

For tredje år i træk åbnede Tove Hansen fra Randers for en uges tid siden sin julebod på Udbyhøjvej, hvor fra hun sælger dekorationer og gravpynt. Men nu er den allerede lukket igen.

For på én uge har der været tre tyverier fra boden, og Tove Hansen skyder på, at otte-ni dekorationer har skiftet ejer uregelmæssigt.

Artiklen fortsætter under videoen

Det skriver TV2 Østjylland.

– Det er noget forbandet svineri. At folk kan få sig selv til det, det begriber jeg simpelthen ikke, siger hun til TV2 Østjylland.

Ikke besværet værd længere

Ifølge Tove Hansen tjener hun kun omkring en tyver pr. dekoration, og derfor gider hun ikke besværet længere, når der bliver stjålet fra boden.

– Da jeg fandt ud af, at der var stjålet derfra for tredje gang, blev jeg så gal, at jeg hentede det hele hjem og skrev ‘lukket på grund af tyveri’ i boden, lyder det fra Tove Hansen.

– Boden står – som altid – helt åben, og det troede jeg ikke, ville være et problem, fortsætter hun.

Så det selv ske

Tove Hansen bor selv lige over for salgsstedet, og det første tyveri kunne hun følge fra sit vindue.

Her gik en lyshåret kvinde ud fra passagersædet i en sort stationcar, og efter kort tid kørte hun derfra igen med flere ubetalte dekorationer.

– Jeg delte en efterlysning af hende på Facebook, og fik stor opbakning fra folk. Men alligevel er det samme altså sket to gange siden, siger Tove Hansen.

Nu skal potentielle kunder henvende sig direkte til sælgeren, som stadig har varer på lager. Boden forbliver lukket.

Pia ramt af over 100 tyverier

Og det er ikke første gang, at vi på TV2 Østjylland har kunnet fortælle om tyveri fra vejboder.

Pia Strandgaards vejbod i Norsminde syd for Aarhus har været udsat for tyveri over 100 gange, fortalte hun TV2 Østjylland i august i år.

– Jeg er både vred, ked af det og frustreret, sagde Pia Strandgaard til TV2 Østjylland.

Hun har sammen med sin mand i en årrække drevet vejboden i Norsminde, og her finder kunderne om sommeren friske kartofler, gulerødder, squash og ærter.

Størstedelen af kunderne er ærlige og betaler for det, de tager med hjem. Men de friske frugter og grøntsager er fristende for svage sjæle, og derfor oplever hun, at der gang på gang forsvinder penge og varer fra boden.

– Da vi havde jordbær, så tog de lige en lille håndfuld jordbær fra de andre bakker over i deres egen bakke. Tænk sig at gøre sig til tyv for en lille håndfuld jordbær. Det synes jeg er skørt.

Intet at gøre

For at komme de mange tyverier til livs har Pia Strandgaard flyttet boden tættere på familiens hus – uden den store effekt.

Hun har forsøgt at anmeldte tyverierne til politiet, og har fået meldingen, at ordensmagten ikke kan gøre meget.

Pia Strandgaard fortalte i august, at hun alligevel – i modsætning til Tove Hansen fra Randers – fortsat vil sælge fra sin vejbod. Så længe hun stadig har varer at sælge.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu