ANNONCE

Træls opdagelse får nu corona-konsekvens

30. juli 2020 20:59 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I forbindelse med patruljer har Nordjyllands Politi opdaget, at flere stimler sammen udenfor barerne i Jomfru Ane Gade.

Træls opdagelse får nu corona-konsekvens
Betjente fra Nordjyllands Politi på patrulje i forbindelse med håndhævning af regler om afstand ved erhvervslivets genåbning. Arkivfoto. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

I takt med at barerne i Aalborgs kendte festgade Jomfru Ane Gade er begyndt at åbne igen, har det også været nødvendigt for Nordjyllands Politi at genoptage patruljer på stedet. I den forbindelse har politiet gjort en opdagelse, der nu får konsekvenser.

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at det er nødvendigt forud for den kommende weekend at gøre Jomfru Ane Gade til et såkaldt corona-hotspot. Hvad det præcis indebærer, fremgår af en faktaboks længere nede i artiklen.

Årsagen til den nødvendige konsekvens er ifølge politiet, at mange festglade nordjyder ganske enkelt stimler sammen foran de mange beværtninger, når disse som påkrævet lukker til midnat. Det skaber én stor forsamling på gaden, og det dur ikke, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals

– Det handler om at reducere muligheden for, at der opstår større forsamlinger og dermed potentiel risiko for ny smittespredning. Derfor vil borgerne også kunne se en øget tilstedeværelse af politi i området omkring Jomfru Ane Gade, siger han.

Sætter skilte op

De nye hotspot-regler bliver blandt andet annonceret med opsatte skilte ved indgang til Jomfru Ane Gade, og dermed er der altså ingen kære mor. For alle bør derfor kende reglerne. Samles for mange, så bliver der udstedt opholdsforbud.

Politiet vil være til stede med flere patruljer for at sørge for, der ikke samles for mange. Vicepolitiinspektøren understreger, at man har en god dialog med både restauratører i Jomfru Ane Gade og Aalborg Kommune.

Generelt har han også rosende ord til nordjyderne.

– Vi har kunnet klare det meste med en god dialog, og det er også vores udgangspunkt i Jomfru Ane Gade – men vores patruljer har naturligvis mulighed for at gribe ind, hvis der skulle være nogle få, der ikke retter sig efter politiets anvisninger, siger Henrik Skals.

Fakta

Corona-hotspot i Aalborg

At Jomfru Ane Gade fra fredag er et hotspot betyder, at politiet har mulighed for at gribe ind og indføre et midlertidigt opholdsforbud i festgaden – hvis man vurderer, at smitterisikoen er for stor, fordi alt for mange mennesker forsamler sig på et lille område.

Vælger vi at udstede et sådant opholdsforbud, så vil det betyde, at man ikke vil have mulighed for at tage ophold i selve Jomfru Ane Gade, men man kan stadig passere igennem det. Det kan, som sagt, være en mulighed for os at tage i brug, hvis der efter en konkret politifaglig vurdering sker sammenstimlen i weekenden,” fortæller Henrik Skals.

Kilde: Nordjyllands Politi

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu