ANNONCE

Trængte ind og bankede mand med jernrør

23. juni 2020 22:36 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

De blev anholdt på forskellige adresser.

I en større anholdelsesaktion, koordineret af Nordjyllands Politi, er i alt seks personer i løbet af natten til 23. juni 2020 anholdt af politiet: en i Nordjylland og resten på Sjælland.

Alle de anholdte er sigtet for grov vold.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Baggrunden for politiets aktion er et overfald begået 23. maj 2020 i Aabybro, hvor fem maskerede mænd trængte ind i offerets hjem. Her tildelte de ham blandt andet slag på kroppen med et jernrør samt spark.

Offerets blev efterfølgende indlagt med skader som følge af overfaldet, men er udskrevet.

Koordineret efterforskning

Nordjyllands Politi har lige siden overfaldet efterforsket intenst i sagen sammen med politi-kolleger fra Særlig Efterforskningscenter Øst – og det er dét samarbejde, som er grundlaget for, at politiet har kunnet identificere i alt syv mistænkte, som man sætter i forbindelse med det grove overfald.

– Og det er seks af disse personer, som vi i godt samarbejde med kolleger på Sjælland har anholdt i løbet af natten i en koordineret anholdelsesaktion, oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Lene Madsen, der erklærer sig tilfreds med forløbet af aktionen.

Fem af de seks personer blev anholdt på forskellige adresser i Sjælland, mens den sjette blev anholdt på en adresse i Nordjylland. En person eftersøges stadig, men politiet kender identiteten på pågældende, ligesom man er dialog med vedkommende.

Overfald er isoleret hændelse

Alle de mistænkte i sagen er tilknyttet rocker- og bandemiljøet.

– Men det er vores opfattelse, at der ligger en personlig uoverensstemmelse til grund for overfaldet, som vi derfor betragter som en isoleret hændelse, siger politikommissær Lene Madsen, der af hensynet til det videre efterforskningsarbejde ikke kan udtale sig yderligere om sagen – hverken overfaldet i eget hjem eller den efterfølgende efterforskning i sagen.

– Vi kan dog tilføje, at vi med aktionen i dag har ønsket at sende et klart signal om, at den slags grove overfald i eget hjem er helt uacceptabelt, og det sætter politiet ind mod.”

De anholdte er alle mænd i alderen 22-38 år.

Fremstilling i Hjørring

De anholdte blev klokken 15.00, fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Hjørring, sigtet for kvalificeret vold, det vil sige for overtrædelse af straffelovens § 245.

I en opdatering fra Nordjyllands Politi oplyses det, at alle seks blev varetægtsfængslet i fire uger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu