ANNONCE

Træt græs efter vinteren? Gør disse ting nu

7. marts 2020 21:32 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Vinterne kan være hård ved din græsplæne, og derfor er det vigtigt, at du som haveejer hjælper dit græs til en god start på foråret og sommeren.

En meget våd vinter sammenholdt med en kommende sommer, der kan byde på tørke, kan gøre livet surt for din græsplæne.

Derfor er det vigtigt, at du som haveejer allerede tidligt på foråret sørger for at give græsset de bedste betingelser for at få en god start og øge dets robusthed.

Det første step er, at man river plænen igennem med en rive eller bruge en vertikalskæremaskine.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Når der kommer lys og luft til planterne, motiveres de nemlig til at sætte skub i væksten, har Haveselskabets rådgiver Rie Birk Lauridsen tidligere forklaret til Ritzau.

– På den måde kan man hjælpe de gamle græsplanter i gang. Er der store bare pletter uden græs, skal man efterså med nye græsfrø, siger hun og uddyber:

– Græsfrøene skal drysses ud og rives igennem, så de bliver dækket af en smule jord. Foråret er et godt tidspunkt at efterså på, for der er både vand og varme i jorden. Spirer det i en tør periode, skal man vande.

I galleriet ovenfor kan du se, hvad du bør gøre allerede nu for at sikre dig en flot, grøn græsplæne.

Klargør græsslåmaskinen

Ønsker man en flot og veltrimmet have, er det desuden ekstremt vigtigt, at græsslåmaskinen er toptunet.

Det har haveekspert ved Bolius, Jesper Carl Corfitzen, tidligere forklaret til Ritzau.

– Det har stor betydning, at græsslåmaskinens knive slibes, ellers bliver de sløve.

– Det medfører, at græsset lægger sig ned i stedet for at blive klippet, og det kan give et gulligt skær i stedet for et grønt, siger han.

Fakta

Sådan slår du græs

Start med at klippe kanten af plænen. Sørg for, at der er god plads til, at du kan vende rundt med plæneklipperen.

Sørg for at slå græsset i et mønster. Du kan klippe græsset i striber, hvor du klipper fra side til side på plænen – eller du kan vælge at klippe i cirkler, hvor du klipper langs kanten på plænen og bevæger dig længere og længere ind mod midten. Begge dele er fint, bare man er konsistent i mønsteret.

Det er en god idé ikke at klippe i det samme mønster hver uge, da det kan gøre, at græsset begynder at gro i den retning, du klipper.

Det er bedst at slå græs tidligt på aftenen, da græsset som regel vil være tørt, og solen ikke er for skarp. Det giver græsset tid til at komme sig efter slåningen.

Kilde: Family Handyman.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu