Træt og sløv på jobbet? Prøv med Youtube

15. oktober 2014 10:51 | Af: Ritzau Fokus
 
Træt og sløv på jobbet? Prøv med Youtube

Glade ansatte er en gevinst for arbejdspladsen. Arkivfoto.

 

Glade medarbejdere arbejder mest produktivt, viser nye forsøg.

Kniber det med humøret på jobbet, behøver du ikke have dårlig samvittighed over lige at se en sjov video på Youtube.

Nye forsøg viser, at personer, der er i godt humør, løser deres arbejdsgaver mere effektivt. Det skriver dr.dk.

Konklusionen kommer fra engelske forskere, der i et forsøg viste en sjov video til en forsøgsgruppe og en ligegyldig video til en anden forsøgsgruppe. Herefter skulle de to grupper løse en opgave.

Det viste sig, at den gruppe, der havde set den sjove video, arbejdede 12 procent mere effektivt end den gruppe, som havde set en ligegyldig video.

Og forsøgets resultater kan sagtens overføres til de danske arbejdspladser, vurderer Bent Greve, der er arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet.

– Når vi er tilfredse medarbejdere, så er vi mere konstruktive og mere produktive. Vi giver den en ekstra skalle, og vi synes ikke, det er belastende at gøre det, siger han til dr.dk.

Det er ikke ukendt, at glade medarbejdere giver bedre produktivitet. Således viser en forskningsrapport fra Nordisk Råd, at der er en statistisk sammenhæng mellem de virksomheder, som har en høj produktivitet og et velfungerende arbejdsmiljø.

Omvendt kan utilfredshed med jobbet og arbejdsmiljøet også føre til mindre effektive ansatte. Det fortæller effektiviseringsekspert Helle Rosdahl Lund.

– Hvis folk ikke har arbejdsglæde, og de begynder at blive stressede, så falder effektiviteten. Folk kan simpelthen ikke modtage de informationer, de skal bruge for at arbejde, og dermed begynder effektiviteten at falde, siger hun til dr.dk.

En studie fra Finland viser også, at hvis en virksomhed øger tilfredsheden blandt dens medarbejdere, så stiger produktiviteten.

Newspaq

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu