Trafikdræbt 73-årig var fuld og på ketamin

6. marts 2019 18:34 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 73-årig kvinde omkom i september 2018 på Sønderborgmotorvejen.

Video: Local Eyes.

En 73-årig kvinde omkom 6. september 2018 på Sønderborgmotorvejen, da hun i sin Fiat Panda blev påkørt bagfra af en lastbil.

Se mere video hos Local Eyes.

Sagen har netop været for retten, og her kom det frem at den 73-årige var påvirket af både alkohol og stoffet ketamin, der bruges ved operationer af både mennesker og større dyr som heste, ligesom narkomaner også bruger stoffet. Det skriver JydskeVestkysten.

Da Newsbreak.dk i september skrev om sagen, fortalte vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamann, at kvinden kørte i en personbil, der enten stod stille eller kørte med overraskende lav hastighed, da ulykken skete.

Fra politiets side kunne man dengang ikke fortælle, hvorfor kvindens bil kørte så langsomt, at lastbilen ikke kunne nå at bremse.

– Det vil undersøgelserne forhåbentligt vise, sagde Ole Aamann til Newsbreak.dk.

Det viser sig nu, at hun højst sandsynligt er faldet i søvn bag rattet mens hun altså var voldsomt påvirket. Hendes promille fastslås til 1,85 og ketamin-niveauet mere end 50 gange højere end tilladt.

Lastbilchauffør dømt

Alligevel er lastbilchaufføren, der påkørte kvinden, blevet kendt skyldig i uagtsomt manddrab.

I retten erklærede han sig også selv skyldig på grund af uopmærksomhed, skriver JydskeVestkysten, der var til stede ved retsmødet i Retten i Sønderborg:

– Hun var der bare lige pludselig. Jeg har været uopmærksom i et kort øjeblik, forklarede chaufføren ifølge avisen.

Det oplyses, at lastbilen kørte 85 kilometer i timen umiddelbart før ulykken, men chaufføren nåede at bremse cirka 50 meter før ulykken – således at hastigheden faldt til cirka 75 kilometer i timen, da de kolliderede.

Chaufføren straffes med betinget frakendelse af førerretten i tre år – og 20 dagbøder af 200 kroner.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu