Trafikforbud er en her-og-nu-løsning mod hadforbrydelser

11. februar 2013 21:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Trafikforbud er en her-og-nu-løsning mod hadforbrydelser
Billede mangler

Trafikforbud og mere gadebelysning i Indre By i København skal komme hadforbrydelser til livs. Forslaget fra hovedstadens beskæftigelses- og integrationsborgmester får mandag opbakning fra Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, men kritik fra politikerkollegerne hos Socialdemokraterne og de Konservative i Borgerrepræsentationen.

 

I stedet er mere politi løsningen, mener de, og det er Anna Mee Allerslev (R) enig i. Men politiets ressourcer er ikke ubegrænsede, påpeger hun over for kritikerne, og derfor må der andre metoder til:

»Det her handler om at løse et konkret problem, som er i Indre By – nemlig chikane, deciderede hadforbrydelser og utryghed. Jeg ved også fra Nørre Kvarters beboerforening (Latinerkvarteret), at de er yderst positive omkring at lukke i weekendens nattetimer, ligesom de er positive i forhold til tiltag omkring lys, da det også vil løse nogle af de problemer med utryghed og larm, som de oplever,« siger hun i en udtalelse til Berlingske Nyhedsbureau og understreger, at et forbud mod biler vil løse problemet »nu og her«.

Homoseksuelle bliver ofte udsat for chikane i det københavnske natteliv. Særligt er det slemt i Latinerkvarteret, hvor der ligger flere homobarer. Blandt andet har nogle homoseksuelle oplevet, at folk i forbipasserende biler spytter og råber eller kaster ting ud af vinduet efter dem. Og det er derfor, den radikale borgmester ønsker at spærre nogle gader torsdag, fredag og lørdag nat.

Hun understreger dog, at der ikke er tale om at lukke helt for bilkørsel, men udelukkende om natten.

Socialdemokraternes Lars Aslan Rasmussen (S) mener dog ikke, at det er nogen løsning.

»Det er naivt at tro, at man kan spærre to-tre gader af, og så er problemet ryddet ad vejen. Det er et paradeforslag, som ikke tager fat ved problemets rod, nemlig at der generelt er en stor intolerance over for homoseksuelle i København,« siger han til b.dk, og det bakker hans konservative kollega Rasmus Jarlov ham op i.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu