Trafikkanter ser flot på bødesmæk

2. februar 2012 14:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Trafikkanter ser flot på bødesmæk
Billede mangler

Fra årsskiftet blev det væsentligt dyrere for bilister og cyklister at tale i mobiltelefon eller køre over for rødt.

 
Men de nye og højere bødetakster har ikke fået trafikanterne til at køre pænere, viser en rundspørge, som Newspaq har foretaget til fire af landets politikredse.
Københavns Politi har registreret 1.120 trafikanter i januar, som talte i mobiltelefon under kørslen. Sidste år lå gennemsnittet på 830 per måned.
“Antallet af sager er ikke faldet, og det overrasker mig, at folk ikke har taget ændret adfærd. Vi kan se, at folk bliver chokerede, når vi giver dem bøden, men de har ikke taget det alvorligt,” siger leder for færdselsafdelingen ved Københavns Politi Mogens Knudsen.
Samme billede tegner sig vest for Storebælt.
“Her på Fyn har det ikke haft nogen effekt. Vi har skrevet markant flere bøder til cyklister – flere end vi nogensinde har gjort – og vi kan også konstatere, at bilisterne fortsat glemmer selen og taler i mobiltelefon, selvom bøderne er blevet forhøjede,” siger leder af færdselsafdelingen ved Fyns Politi, Jørgen Andersen, til Newspaq.
Alene i uge 1 fik de fynske cyklister bøder for 200.000 kroner.
Østjyllands samt Syd- og Sønderjyllands Politi, der har heller ikke kunnet se nogen effekt af de nye bødetakster. Ingen af de to politikredse har dog samlet tal for, hvor mange bøder de har delt ud.
Politiet kører landedækkende kampagner mod cyklister i uge 9, mens der i marts er fokus på manglende sele og mobiltelefonsnak hos landets bilister.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu