ANNONCE

Trafikken bliver presset maksimalt

9. oktober 2020 10:46 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Bilister kan godt forberede sig på en weekend, hvor vejene kan være særligt trafikerede.

Fredag er der formentlig en lang række danskere, der ser frem til en uge i feriens tegn. Det er nemlig blevet tid til efterårsferie.

Da situationen omkring coronavirus fortsat er en smule betændt i Danmark, forventer Vejdirektoratet, at mange danskere nyder ferien inden for landets grænser.

Det vil sætte sit aftryk for trafikken, understreger Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Pres på vejene

Særligt feriens første lørdag, forventer Vejdirektoratet, at der vil være pres på de danske veje. Her vil den trafik, der er mest berørt, formentlig være den, der leder væk fra hovedstadsområdet.

Trafikanter skal forberede sig på tæt trafik og forsinkelser især på motorvej E20 i vestgående retning fra hovedstadsområdet mod Jylland og på E45 Sønderjyske Motorvej.

Desuden skal trafikanter omkring de store sommerhusområdet i Danmark være beredt på, at der også vil være mere trafik her i den kommende uge, da mange af de ferierende danskere formentlig skal i sommerhus i efterårsferien.

Det er særligt fredag, hvor mange får efterårsferie, samt lørdagen, at trafikken bliver hårdt ramt.

Det gælder ikke kun dem, der skal på ferie, men også øvrige bilister, der i kraft af deres arbejde eller lignende bevæger sig ud i trafikken.

Roligere weekend

Heldigvis skulle hverdagene i uge 42 være noget, der kan bringe et smil frem hos mange.

For de mange trafikanter, der har byttet arbejdet ud med ferie, er væk fra vejene. Det betyder, at de trafikanter, der plejer at pendle, kan se frem til en roligere vej frem og tilbage fra arbejde.

Særligt myldretiden forventes at stilne af i den uge.

Den sidste weekend af efterårsferien ventes også at blive mere rolig, selv om der igen lørdag er udsigt til flere rejsende, når de ferierende gæster vender hjem.

Her er det trafikken mod hovedstadsområdet, der ventes at blive hårdt ramt.

Kør forsigtigt

Hvis man er én af dem, der for alt i verden hader at sidde fast i trafikken, så kommer Vejdirektoratet også med en række råd, der kan være gode at skrive sig bag øret frem mod efterårsferien.

Ét af dem er at holde øje med den trafikale situation blandt andet igennem vejdirektoratet, så kan det være, at man kan slippe for at ende i en kø.

Ellers skal man væbne sig med tålmodighed og sætte god tid af til turen. Kør også gerne udenfor de tidsrum, hvor der normalt er mange biler på vejene.

Kør også med god afstand til den forankørende, så et pludseligt sammenstød forsinker din rejse endnu mere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu