ANNONCE

Trafikmyte punkteret: Det passer ikke

18. april 2021 13:08 | Af: Newsbreak.dk

Hvis du kører på cykel, er der rigelig med måder at få tilranet dig en klækkelig bøde.

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Har du også altid troet, at politiet kan tage dit kørekort, hvis du cykler i (meget) beruset tilstand? Det er en udbredt trafikmyte, men det er altså netop også det. En myte, for det passer ikke. til gengæld kan du få en bøde på 1500 kroner, hvis politiet skønner, at du er så beruset, du ikke forsvarligt kan cykle.

Sjovt nok er det ikke det eneste, du kan få en bøde for, når du kører på den tohjulede jernhest. Der er endog mange regler at holde styr på, og i galleriet over artiklen har kan du se, hvad du får bøde for på cykel – og hvor stor bøden er.

Det kan godt ske, at du synes, det er lidt ligegyldigt at have lys og tydelige reflekser på cyklen. Det kan også godt ske, du synes, 700 kroner i bøde for at køre uden lys på er tyveri ved højlys dag.

Faktum er bare, at 700 kroner i bøde er billigt sluppet sammenlignet med den ultimative pris, du kan komme til at betale. Det koster at køre uden lys på, og det er der en grund til.

Cyklister er svære for bilister at se, når det er bælgravende mørkt, og trafikforsker Harry Lahrmann har engang sagt det så tydeligt:

– I trafikken er der konstant noget, der tiltrækker bilisternes opmærksomhed, så cyklister skal se at komme ind i kampen for at blive set. Og her er det dem med det største opmærksomhedsniveau, der vinder, siger han kort og kontant til Ritzau. Med vinder, mener han overlever.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu