ANNONCE

Transaktionsskat: Radikal splittelse om omstridt skat

25. januar 2012 08:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Transaktionsskat: Radikal splittelse om omstridt skat
Billede mangler

Tidligere på ugen ville tre røde ungdomspartier indrykke annoncer i fire danske aviser, der skulle få de radikale vælgere til at ændre syn på den såkaldte Tobinskat, der er skat på finansielle transaktioner eller på spekulation, om man vil.
 
Men det er muligvis slet ikke nødvendigt, for der er allerede flere i partiet, der ikke er enig i partileder Margrethe Vestagers (R) holdning om, at Tobinskat er en dårlig ide.
Det skriver Politiken.
 
Avisen har ringet rundt til den radikale folketingsgruppe, hovedbestyrelse og forretningsudvalg viser, at ikke alle i partiet bakker blindt op om synet på Tobinskatten.
 
I stedet for at bakke formanden op, så nægter både forsvarsordfører Zenia Stampe og miljøordfører Lone Loklindt at udtrykke deres holdning til skatten og partilinjen.
 
Derimod udtrykker både formand for forretningsudvalget, Hanne Jakobsen, og formanden på Frederiksberg, Jens-Christian Navarro Poulsen, at de er uenige med partilederen.
 
Vestager selv lader sig ikke ryste af kritikken.
“I Det Radikale Venstre er der højt til loftet, og vi har diskuteret dette her flere gange. På det teoretiske plan er der flere attraktive ting i den transaktionsskat. Problemet er bare, hvis det, der i teorien er attraktivt, virker på en måde, så vi får mindre vækst,” siger hun til avisen.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu