ANNONCE

Transferchok: Vender hjem

6. oktober 2020 05:31 | Af: Ritzau Fokus

FC København har hentet Mathias "Zanka" Jørgensen hjem fra Fenerbahce på en etårig aftale.

Transferchok: Vender hjem
Mathias "Zanka" Jørgensen er i disse dage samlet med det danske landshold forud for kampene mod kampene mod Færøerne, Island og England. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

FC København har forstærket forsvaret på transfervinduets sidste dag.

Midtstopperen Mathias “Zanka” Jørgensen vender således hjem til den danske hovedstadsklub på en lejeaftale fra tyrkiske Fenerbahce. Aftalen gælder for resten af sæsonen.

Det skriver superligaklubben på sin hjemmeside.

Den danske landsholdsspiller forlod FC København i sommeren 2017 og har siden været forbi engelske Huddersfield, Fenerbahce og tyske Fortuna Düsseldorf.

Mathias Jørgensen har på rygtebasis været et tema i FC København, som har haft svært ved at lukke af i defensiven i denne sæson.

Ståle glæder sig

FCK-manager Ståle Solbakken glæder sig over gensynet med forsvarsspilleren.

– Jeg har haft jævnlig kontakt med Zanka, siden han forlod klubben, og hver gang han har skiftet klub, har vi været i dialog, men det har ikke været muligt inden for vores økonomiske rammer.

– Vi vidste også, at det ville blive et pokerspil i det her vindue, hvor vores eneste mulighed for at komme i spil var her i de sidste timer, hvis vi skulle klare det inden for vores økonomiske rammer.

– Den mulighed opstod, og vi var klar til at gribe den, da den kom. Derfor har vi også kunnet lave en økonomisk fornuftig deal, som er helt inden for vores rammer, siger nordmanden til FCK’s hjemmeside.

Er vendt tilbage før

Én gang tidligere er han vendt hjem til FCK efter et udlandsophold uden den ønskede spilletid.

Det skete i 2014, hvor han skrev kontrakt med københavnerklubben efter to år i hollandske PSV Eindhoven.

30-årige Jørgensen har spillet 30 A-landskampe og scoret 2 mål. Han er i disse dage samlet med det danske landshold forud for kampene mod Færøerne, Island og England.

– Det er gået hurtigt med at få det på plads her til sidst, men Ståle og jeg har jo hele tiden holdt kontakten, og nu opstod så chancen, og timingen var rigtig for alle parter.

– Jeg er bare glad for det og ser virkelig frem til at møde ind til træning igen, så snart jeg er færdig med de kommende landskampe, siger forsvarsspilleren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu