Transportformand advarer mod billige busrejser

10. februar 2013 03:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Transportformand advarer mod billige busrejser
Billede mangler

3F, der blandt andet organiserer chaufførerne, advarer forældre mod at sende deres børn på billige vinterrejser, fordi nogle busselskaber sparer på sikkerheden for at kunne tilbyde lave priser. Det skriver TV2.DK.

 

En bus med 48 danske gymnasieelever kørte fredag galt på vej mod den tjekkiske hovedstad Prag, da chaufføren mistede kontrollen over bussen nær den tyske by Wismar.

Advarslen kommer samtidig med, at tusindvis af skole- og gymnasieelever er på vej på vinterferie.

»Der er nogle af dem, der er problemer med. Og det kender vi godt. Vi frygter altid, når vi når uge syv, hvad der nu skal ske. Fordi det er jo rigtig, rigtig mange tusinde, som rejser,« siger Jan Villadsen, som er formand for Transportgruppen i 3F, til TV 2 Nyhederne.

»Jeg synes, at man som forældre, når man sender børn af sted, skal rette henvendelse til den skole, der sender dem af sted eller til det selskab og gøre opmærksom på, at man godt vil have sikkerhed for, at reglerne er i orden.»

Jan Villadsen har i mange sager set et fælles problem.

»Det, der oftest sker, det er, at når man kører ud om fredagene – hvis det er fredag aften, man kører – at så har chaufføren lavet noget andet, før han kører ud. Og det kan dem, der sidder i bussen, jo ikke se.

Han oplever flere politisager mod selskaber, der bryder loven.

»Det moralske problem er jo, hvis man for ussel mammon går på kompromis med sikkerheden og andres liv og velfærd,« siger han til TV2 Nyhederne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu