ANNONCE

Transportminister sætter skub i ny metro

1. februar 2012 17:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Transportminister sætter skub i ny metro
Billede mangler

To stop – og metroen har taget dig fra Nordhavn til Sortedamssøen på Østerbro.
Det kan blive fremtiden, hvis det igangværende metrobyggeri i København bliver udbygget med en metro-linje til cirka 2,9 milliarder kroner.
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har nu bedt Finansudvalget om at sige ja til, at man går i gang med det det forberedende arbejde, der skal udføres, før der kan tages endelig beslutning om at vedtage forslaget.
“Med beslutningen om at igangsætte de forberedende arbejder for en metroafgrening til Nordhavn skaber vi mulighed for, at det nye byudviklingsområde i Nordhavn hurtigt kan få en rigtig god kollektiv betjening med direkte forbindelse bl.a. til Rådhuspladsen og Hovedbanegården til gavn for befolkningen, byudviklingen, miljøet m.m.,” siger han i en pressemeddelelse.
Det forberedende arbejde løber op i en pris på 96 millioner kroner. Det består blandt andet i at undersøge jordbunden, give bistand til udarbejdelse af undersøgelser og indgåelse af kontrakter med blandt andet Metroselskabet.
De 96 millioner kroner ender Metroselskabet med at betale, hvis projektet ikke bliver til noget, mens regningen sendes til staten, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, hvis projektet bliver ført ud i livet.
Det er endnu ikke besluttet, hvordan man vil finansiere en eventuel metroudvidelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu