Transportminister vil hæve farten på Femern-banen

13. marts 2013 11:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Transportminister vil hæve farten på Femern-banen
Billede mangler

Du stiger på toget på Københavns Hovedbanegård, og mindre end tre timer senere stiger du ud på perronen i Hamborg, hvor jagten på en Weissbier og en omgang Currywurst mit Pommes kan indledes.

 

Det er transportminister Henrik Dam Kristensens (S) vision, at rejsetiden mellem hovedstaden og den tyske storby skal ned under tre timer i 2021, hvor Femern-banen står klar. For at realisere målet skal farten på den kommende bane, der bliver elektricificeret, hæves til 200 km/t.

»For mig at se giver det rigtig god mening at sætte farten op hen over Lolland og Falster til 200 kilometer i timen. På den måde kan man reducere rejsetiden til Tyskland markant,« siger Henrik Dam Kristensen til Ingeniøren.

I dag kører togene med maksimalt 120 km/t hen over Lolland og Falster. Det betyder, at turen mellem København og Hamborg tager cirka fire timer og 30 minutter. Det er alt for lang tid, mener Henrik Dam Kristensen:

»Den her strækning er afgørende for hele regeringens vision om at udbygge tognettet i Danmark, så det er klar til fremtiden. Derfor har jeg stort fokus på Femern-jernbanen og det, der skal til, hvis den strækning skal være attraktiv,« siger han til Ingeniøren.

Inden rejsetiden mellem København og Hamborg kan reduceres til under tre timer, er det nødvendigt at bygge en ny Storstrømsbro. På Christiansborg er mange af politikerne enige om behovet for en ny bro, men de er uenige om, hvordan byggeriet skal finansieres. Det spørgsmål diskuterer de netop i denne tid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu