Travlhed hos Falck: Sådan kører juletrafikken

26. december 2014 16:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Travlhed hos Falck: Sådan kører juletrafikken
Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

Falck har travlt med juletrafikken

2. juledag er store hjemrejsedag. Og krydret med et hvidt tæppe af sne var der fra morgenstunden lagt op til trængsel og alarm på de danske veje. Men indtil videre er juletrafikken forløbet nogenlunde gnidningsfrit – med undtagelse af to større uheld, lyder meldingen fra Vejdirektoratet.

“Der er en del trafik, særligt hen over Fyn i retning mod Sjælland, der hvor vejen går fra tre til to spor. Også på Køge Bugt Motorvejen er der travlt. Men generelt kører det heldigvis godt – især taget vejrforholdene i betragtning,” siger vagthavende Pia Richter-Pedersen.

Tidligere på dagen var der kødannelse på Lillebæltsbroen efter et harmonikasammenstød mellem tre biler. Ingen kom til skade, og fredag eftermiddag kører trafikken atter normalt. Også på Motorring 3 i sydgående retning har der været forsinkelser på grund af et uheld.

“Det hele er tilbage på normalt niveau nu. Men man skal køre forsigtigt, for der kan være glat. De mest udsatte steder er skovområder, broer og lavområder med skygge, hvor der kan være fedtede køre. Så der er det en god ide at lette foden fra speederen,” siger Pia Richter-Pedersen.

Vejdirektoratet vurderer, at der er omkring 40 pct. flere biler på vejene end på en almindelig fredag. Netop fordi 2. juledag falder på en fredag, er der sandsynligvis en del, der forlænger juleopholdet med en ekstra overnatning eller to. Og det er med til at lette trykket på de julepakkede veje lidt, forklarer Pia Richter-Pedersen.

Hun forventer dog ikke, at der af den grund bliver travlhed på vejene i de kommende dage.

“Der plejer ikke at være problemer i de dage, hvis vejret eller arter sig nogenlunde,” siger hun.

Hos Falck gav det kolde vejr til gengæld nok at se til allerede fra morgenstunden. Der har dog ikke været meldinger om større uheld.

“Vi har en rigtig travl dag, hvor vi har været ude at hjælpe 862 steder. Der har især været mange henvendelser i morgentimerne. Det har overvejende været starthjælp med frosne batterier, men også døroplukninger og gamle karburatorer,” fortæller Jeppe Ilkjær, pressemedarbejder i Falck.

Falck er rykket ud flest gange i hovedstadsområdet og på Sjælland, der tegner sig for 551 af de 862 henvendelser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu