ANNONCE

Tre kommuner ude i kulden

19. marts 2021 21:34 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Tre kommuner på Københavns Vestegn må ikke åbne skolerne mandag. Men Ishøj, som har højest incidens i hele landet, må gerne åbne

Tre kommuner ude i kulden
Skoleelever over hele landet vender tilbage... med undtagelser.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

(Citathistorie fra TV2 Lorry)

Der bliver ingen genåbning af skolerne for afgangsklasserne i Albertslund, Brøndby eller Høje-Taastrup på mandag, som det sker i resten af landets kommuner.

Det står klart, efter Børne- og Undervisningsministeriet sent fredag eftermiddag har udsendt en pressemeddelelse, hvor det står klart, at “kommuner med særlig høj incidens” ikke får lov til at lukke afgangseleverne ind i klasselokalerne.

– Undtaget er dog afgangselever på skoler og uddannelsesinstitutioner i kommuner med særlig høj incidens på baggrund af en vurdering fra Epidemikommissionen, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Her har Epidemikommissionen vurderet, at den annullerede skolestart for afgangseleverne skal gælde i Albertslund, Brøndby og Høje-Taastrup Kommuner.

Undtaget er dog elever, der skal deltage i certifikatfag og for elever i skolepraktik, som må starte fra mandag som i resten af landet.

– Testmodellen som hidtil har været gældende i resten af landet videreføres for ovenstående grupper, skriver ministeriet.

Synd for eleverne

I Albertslund ærgrer borgmester Steen Christiansen (S) sig over udmeldingen.

– For det første er det super ærgerligt for eleverne, der havde sat næsen op efter at komme tilbage til skolen. Det er fuldt forståeligt, hvis de er skuffede lige nu.

– Men når incidenstallene er, som de nu engang er, og vi har oplevet en markant stigning på det seneste, så kommer det ikke som en markant overraskelse for os, at det er meldingen, siger Steen Christiansen til TV 2 Lorry.

Brøndbys borgmester Kent Max Magelund (S) er heller ikke overrasket over udmeldingen.

– Vi har ligget med rigtig høje incidenstal, så det tager vi bare til efterretning. Vi glæder os til at komme i gang den 6. april, som vi også havde regnet med var datoen i første omgang, siger borgmester i Brøndby, Kent Max Magelund, til TV 2 Lorry.

Han peger desuden på, at det meget korte varsel fredag aften alligevel kunne gøre det til en udfordring at have alt på plads mandag morgen.

– Det var kun halvdelen af eleverne, der kunne starte mandag, og ugen efter er det påske, hvor den den anden halvdel alligevel ikke kunne komme i skole. På den her måde får vi bedre tid til at forberede os, siger Kent Max Magelund.

Højeste smitte må gerne åbne

Selvom Ishøj har højest incidens i landet, må kommunen alligevel byde afgangseleverne velkommen i klasselokalet fra mandag. Det samme gælder i Vallensbæk, som har tredjehøjest incidens i Danmark.

– Jeg vil ikke sige, jeg havde forventet det. Men der er gjort et stort stykke arbejde, og det er dejligt at blive belønnet. Det er en stor cadeau til den taskforce og administrationen, der har arbejdet hårdt, siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) til TV 2 Lorry.

Vallensbæk Kommune med borgmester Henrik Rasmussen (C) fik tidligere fredag nok af at vente og udskød skolestarten for de ældste elever frem til efter påske.

Det har fredag ikke været muligt at få en uddybet Epidemikommissionens vurdering af, hvorfor Ishøj og Vallensbæk ikke er “kommuner med særlig høj incidens”, når de topper listen nationalt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu