ANNONCE

Tre nye dødsfald

13. oktober 2020 14:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Antallet af nye coronasmitte-tilfælde er lavere end de seneste dage. Der er dog tre nye dødsfald.

Tre nye dødsfald
Tre nye dødsfald tirsdag. Foto: Scanpix

Antallet af testede danskere, der er blevet podet for at afsløre potentiel Covid-19, har det seneste døgn været under 10.000, fremgår det af nye tal fra Statens Serum Institut (SSI), der er offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Om det er årsagen til, at der – sammenlignet med de seneste dage – heller ikke er fundet ligeså mange smittetilfælde, er uvist. I hvert fald er der bare fundet 290 bekræftede tilfælde af Covid-19 hos testede danskere.

Så lavt et tal har der ikke været i Danmark siden starten af september. SSI opdaterer hver tirsdag også sine mere grundlæggende statistikker, og her kan det dog læses, at kontakttallet nu er tilbage på 1. Det var for en uge siden 0,8.

Desværre er der også registreret tre nye dødsfald blandt personer, der har været smittet med coronavirus indenfor de seneste 30 dage. Det bringer det samlede danske antal af coronarelaterede dødsfald op på 674.

Kontakttal steget

Kontakttallet, der tidligere blev kendt som smittetrykket, bruges til at afgøre, hvor meget epidemien breder sig i samfundet. Når det som nu er på 1, betyder det, at hver smittet person i gennemsnit deler smitten med én anden.

Når kontakttallet er under 1, betyder det overordnet set, at smittespredningen formindskes. For en uge siden var kontakttallet på 0,8, men SSI oplyser nu, at det er steget. Det samme oplyser Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

– Rundt om i Europa stiger smitten, så lad os holde fast i den stabile udvikling i Danmark – vi ved, hvor hurtigt smitten kan stige, skriver Magnus Heunicke. Aantallet af nye daglige smittetilfælde har svinget mellem 322 og 536 i oktober indtil videre.

De døde

Ikke overraskende er langt de fleste dødsfald registreret i Region Hovedstaden, hvor der bor absolut flest mennesker på mindst plads – i København. Det er også her, der er flest bekræftede tilfælde af coronavirus.

Af de nye SSI-tal fra tirsdag kan man læse, at 394 af de 674 dødsfald i Danmark er sket hos personer med adresse i Region Hovedstaden. Til sammenligning har Region Sjælland, der ligger nummer to på listen, noteret 130 dødsfald.

Det er overvejende blandt ældre og især hos de kronisk syge, at dødsfaldene her hjemme skal findes. 557 – svarende til 83 procent – af de coronarelaterede dødsfald herhjemme forbindes med komorbiditet. Altså har en kronisk sygdom været til stede.

Knap 100 mænd flere end kvinder er døde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu