Tre personer anholdt efter natklub-brand

28. januar 2013 16:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tre personer anholdt efter natklub-brand
Billede mangler

Brasiliansk politi har anholdt tre personer efter weekendens brand, der har kostet mindst 231 mennesker livet.

 

Ifølge BBC er det pågældende bandmedlem blevet anholdt – det samme er bandets sikkerhedschef og en af natklubbens ejere. Politiet leder efter en fjerde person, som ligeledes skulle være medejer af Kiss.

Tragedien har fået den brasilianske præsident, Dilma Rousseff, til at afbryde et besøg i Chile.

– Det er en tragedie for os alle, sagde hun ifølge BBC under et besøg på et af byens hospitaler, hvor hun og flere ministre mødte flere af de overlevende.

Brasilien har erklæret tre dages landesorg. Det betyder blandt andet, at et arrangementet, som skulle markere, at der er 500 dage til VM i fodbold indledes i Brasilien, er udskudt.

Luiza Sousa, talsmand for politiet i Santa Maria, har ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyst, at branden helt konkret brød ud, da et medlem af bandet, der spillede på scenen, tændte en flamme, som ramte loftet. På grund af isoleringsmaterialet i loftet spredte branden sig på få sekunder.

Brandvæsenet oplyser, at mange personer gik i panik og begyndte at trampe hen over hinanden, fordi man ganske enkelt ikke kunne orientere sig i den tykke røg.

Samtidig havde natklubben efter sigende blot én udgang, og derfor måtte brandmænd bryde en mur ned for at få gæsterne ud.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu