ANNONCE

Tre politikredse forlænger visitationszoner

14. oktober 2019 18:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet sætter hårdt mod hårdt midt i en bandekonflikt.

Tre sjællandske politikredse har mandag alle valgt at forlænge visitationszoner i de forskellige kredse.

Det oplyser Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi i tre pressemeddelelser.

Visitationszonerne blev alle oprettet 16. september, og de har været aktive lige siden. De giver politiet udvidede beføjelser i en tidsbegrænset periode.

Livet i en visitationszone

Opholder du dig i en visitationszone, må politiet undersøge dig, dit tøj, ting du bærer på og eventuelle køretøjer, du befinder dig i.

Formålet med en visitationszone er at sikre, at der ikke bliver begået strafbare handlinger, der indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd, som Københavns Vestegns Politi formulerer det.

En lov fra 2004

Politiet fik med politiloven fra 2004 mulighed for at oprette visitationszoner.

Forskellen på at befinde sig i en visitationszone, og på ikke er at gøre det, handler kort og godt om det mistankegrundlag, politiet normalt skal operere ud fra, hvis de vil visitere en borger på åben gade.

Hvor det normalt er et krav til politiet, at de skal have konkret mistanke om, at en borger eksempelvis bærer på et våben, er dette ikke et krav i en visitationszone.

Her kan politiet vælge at visitere alle og enhver, de møder.

Midlertidigt med mulighed for forlængelse

Det er et krav til visitationszoner, at de er midlertidige zoner.

De skal have en udløbsdato, men fra politiets side kan man altså vælge at forlænge en visitationszone, hvis det vurderes nødvendigt.

Hvorfor er der visitationszoner?

Midt- og Vestsjællands Politi skriver, at kredsens visitationszone forlænges, da man vurderer, at der stadig herserer en konflikt mellem kriminelle grupperinger i hovedstadsområdet.

Københavns Politi angiver præcist den samme årsag, mens Københavns Vestegns Politi går lidt mere i detaljer med forklaringen af, hvorfor visitationszonen blev oprettet til at starte med, og hvorfor den altså stadig er aktiv.

“Baggrunden for beslutningen om at forlænge visitationszonen med to uger til foreløbig mandag den 28. oktober 2019 kl. 18 er fortsat en skudepisode på Gildbrovej søndag den 15. september, hvor to 22-årige mænd blev ramt af skud, hvorved den ene mistede livet, og fordi politiet fortsat vurderer, at der er tale om en konflikt mellem kriminelle grupperinger i dele af det storkøbenhavnske område,” skriver Københavns Vestegns Politi.

Hvor er zonerne?

Midt- og Vestsjællands Politi har en aktiv zone i:
Visitationszonen afgrænses af Godsvej fra jernbanestrækningen; Hundigevej; indkørsel til Hundigevej nr. 38; markskellet før beboelsen frem til Godsvej ved indkørsel til Godsvej nr. 105; Godsvej frem til Lille Vejleå; Lille Vejleå/Ishøj Sø; sti til Hundigevej; Hundigevej og jernbanestrækningen fra Hundigevej via Hundige St. til Godsvej.

Københavns Vestegns Politi har en aktiv zone i:
Visitationszonen afgrænses mod Hundige (syd) langs kommunegrænsen til Greve Kommune, mod Vallensbæk Strand (nordøst) langs kommunegrænsen til Vallensbæk Kommune og mod nordvest langs Køge Bugt Motorvejen/Motorring 4, som dog ikke er omfattet.

Københavns Politi har en aktiv zone i:
Nørrebrogade – Fælledvej – Nørre Alle – Universitetsparken – Lersø Parkallé – Tuborgvej – Tomsgårdsvej – Frederikssundsvej – Nordre Fasanvej – Hillerødgade – Nørrebrogade.

Man kan i galleriet se kort over de tre zoner.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu