Tre savnet efter gaseksplosion i Kansas City

20. februar 2013 06:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tre savnet efter gaseksplosion i Kansas City
Billede mangler

USA: Gasledningen eksploderede tilsyneladende på en restaurant i det mondæne shoppingområde og villakvarter Country Club Plaza i Kansas City, Missouri, og eksplosionen udløste en voldsom brand.

 

Talsmanden for brandvæsenet i Kansas City, James Garrett, fortæller til CNN, at tre mennesker fortsat savnes. Samtidig oplyser hospitalskilder, at mindst 14 mennesker er blevet indlagt, heraf tre i kritisk tilstand.

En af de patienter, der befinder sig i kritisk tilstand, er blevet forbrændt på 40 procent af kroppen, mens de fleste af de andre har fået mindre skader og lider af luftvejsproblemer, oplyser overlæge Leonardo Lozada fra hospitalet St Luke Health Systems til CNN.

Omkring 100 brandmænd kæmpede i flere timer med ilden, før de fik den under kontrol og slukket, fortæller brandchef Paul Berardi.

Gasselskabet i Missouri, Missouri Gas Energy, siger til CNN, at »tidlige indikationer peger på, at det var en entreprenør, der var ved at lave underjordisk arbejde, der kom til at ramme en naturgasledning. Men undersøgelsen fortsætter.«

Flere beboere i nærheden bekræfter, at medarbejdere fra gasselskabet var på stedet før eksplosionen. Beboere i nærheden af restauranten har ligeledes fortalt, at de indberettede en grim lugt af gas til selskabet cirka en time inden eksplosionen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu