ANNONCE

Disse simple trick forbedrer din mobildækning

17. marts 2020 07:28 | Af: Ritzau Fokus

Din mobildækning bliver både påvirket af cover-valg, antennekvalitet, og hvordan du holder telefonen.

Du har sikkert oplevet, at telefonforbindelsen kan ryge, når du befinder dig i en kælder, et tog eller i en stor forsamling. Men der er også andre faktorer, som kan påvirke din forbindelse.

– Først skal man kaste et blik på sit mobilcover. Folk tænker typisk ikke over, at det også kan påvirke forbindelsen, siger Michael Vinther, der er ansvarlig for teknisk support hos teleselskabet 3.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Hårdest går det ud over forbindelsen, hvis coveret er lavet af metal. Men et lædercover med klap, som omslutter hele telefonen eller har plads til kreditkort på bagsiden, vil også lægge en dæmper på signalet.

– Jo blødere cover, jo bedre trænger signalet typisk igennem. Og alt, hvad der hedder mønter, metal og mobilpynt, kan stjæle signal, siger Michael Vinther.

Dine hænder er et problem

Dine egne hænder kan også stikke en kæp i hjulet for forbindelsen.

– Signalet bliver markant dårligere, når fingrene dækker mobiltelefonens antenne, oplyser Energistyrelsen i en ny rapport om mobildækning.

Så undgå at holde direkte på antennen, hvis du har dårligt signal. Eller endnu bedre: Brug headset.

– På nye telefoner er det svært at vide, hvor antennerne sidder, fordi de sidder indeni. Men hvis man bruger headset – og optimalt lægger telefonen på bordet – dækker hænder og hoved ikke, siger Michael Vinther.

Dette bakkes op af forskning fra Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet. Her har man undersøgt antennerne på de mest solgte telefoner i Danmark.

– Resultaterne viser tydeligt, at antennens ydeevne for de forskellige modeller varierer markant, skriver forskerholdet.

De har testet signalet, når telefonen henholdsvis blev holdt op til øret, holdt foran ansigtet eller sad i en håndfri anordning.

– Alle telefoner fungerer rigtig godt, hvis de ikke bruges ved siden af hoved og hånd, for eksempel når man bruger den håndfri funktion. Og de telefoner, som klarede sig dårligst, var stadig gode håndfri, lyder resultatet.

Et sidste trick

Som et sidste trick kan du slå wi-fi-opkald til. Det er en mulighed på langt de fleste nyere smartphones og gøres ved at gå ind i telefonens indstillinger og klikke ind på “mobilnetværk”.

– Mange smartphones understøtter almindelige opkald, hvor samtalen overføres via dit wi-fi-netværk i stedet for mobilantenner, oplyser Energistyrelsen, og Michael Vinther fra 3 tilføjer:

– Hvis du går udenfor, eller routersignalet frafalder, hopper telefonen automatisk tilbage på sit mobile netværk, uden at du kan høre det i opkaldet.

Kilder til billedtekster: Teleindustrien, Energistyrelsen, Aalborg Universitet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu