Tre skatteembedsmænd og en ringe erindring

5. marts 2013 18:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tre skatteembedsmænd og en ringe erindring
Billede mangler

Skattesagskommissionens udspørger, advokat Lars Kjeldsen, spærrede øjnene op, da ministersekretærerne for den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) tirsdag forklarede undersøgelseskommissionen, hvordan deres chef i 2010 fortalte dem rygtet om Stephen Kinnocks homoseksualitet. Det skriver B.dk.

 

Men selv i forbindelse med at de fik en sådan følsomme oplysning om den daværende oppositionsleders ægtefælle, er erindringen svag hos de centralt placerede embedsmænd i Skatteministeriet.

Anne Simonsen, den ene ministersekretær, huskede blot, at Troels Lund Poulsen fortalte rygtet som en sidebemærkning, da han 17. september 2010 bad hende skaffe de afgørelser, som Skat Københavns agterskrivelse og frifindelse af Kinnock for skattepligt i Danmark, refererede til.

»Jeg kan ikke huske den konkrete situation. Men jeg erindrer, at jeg i forbindelse med, at jeg blev bedt om at finde afgørelserne, fik at vide, at han (Stephen Kinnock, red. ) skulle være homoseksuel,« sagde Anne Simonsen.

Morten Jensen, den anden ministersekretær, husker endnu mindre fra samtalen med ministeren:

»Som en sidesætning fik jeg oplysning om Stephen Kinnock. Oplysningerne om hans eventuelle seksualitet.«

Begge ministersekretærer er jurister, og deres funktion var blandt andet at være bindeled mellem ministeren og ministeriet samt orientere ministeren om stort og småt. Og Lars Kjeldsen havde svært ved at forstå, hvorfor ingen af de to embedsmænd undrede sig over at få oplysningen om Kinnock, når de konsekvent understregede, at de ikke blev inddraget i den voldsomme aktivitet, som Thorning-Schmidt og Kinnocks skattesag skabte i Skatteministeriets top i 2010.

Aktivitet, som skattesagskommissionen de sidste seks måneder har afdækket ved hjælp af dokumenter, e-mails og forklaringer fra embedsmænd i Skat København og Skatteministeriet.

Ligeledes undrede udspørger Kjeldsen sig over Morten Jensens manglende nysgerrighed, da Troels Lund Poulsens 17. september 2010 gav ham en kopi af agterskrivelsen og frifindelsen af Kinnock:

Spørgsmål: Var der i 2010 nogen sag, som var mere omtalt i Skatteministeriets regi end Stephen Kinnocks?

»Formentlig ikke,« svarede Morten Jensen.

Spørgsmål: Kan man ikke sige, at den sag var ren dynamit?

»Man kan sige, at det var en almindelig afgørelse, som blev sendt ud til borgeren.«

Med dagens afhøringer kommer man ikke nærmere på om, Skatteministeriets top uretmæssigt forsøgte at påvirke Thorning-Schmidt og Kinnocks skattesag. En række topembedsmænd fra Skat København har beskrevet et voldsomt pres fra ministeriet. Men selv Erling Andersen, direktør for Skat København og de anklagedes måske mest tungtvejende kritiker, betonede i december over for skattesagskommissionen, at presset fra Lund Poulsen, dennes spindoktor, Peter Arnfeldt, og ministeriets daværende departementschef, Peter Loft, blot bestod i, at de konstant stillede spørgsmål og ville have notater fra Skat København.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu