ANNONCE

Tre skudt og to dræbt: 17-årig anholdt

28. august 2020 21:01 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Den 17-årige blev anholdt dagen efter skyderiet.

Tre skudt og to dræbt: 17-årig anholdt
Det forlyder, at Kyle Rittenhouse kørte hjem igen, efter drabene. Han blev anholdt i sin hjemby Antioch. Foto: Scanpix/Stephen Maturen

17-årige Kyle Rittenhouse er blevet sigtet for drab, efter at to personer døde under et skyderi natten til onsdag lokal tid i byen Kenosha i USA. Det skriver USA Today.

Washington Post skriver, at Rittenhouse var en blandt flere bevæbnede civile borgere, der patruljerede Kenosha i starten af ugen. Der var uro i byen, efter at en mand var blevet skudt af politiet i weekenden, og Washington skriver, at Kyle Rittenhouse, der var bevæbnet med en riffel talte med en journalist i løbet af aftenen.

Her insisterede han på, at han var i byen for at beskytte virksomheder og tilbyde førstehjælp. Imens holdt han sit våben i et fast greb, og sidenhen blev han anholdt og sigtet for at have skudt tre mennesker, hvoraf to blev dræbt.

Uro

Ifølge USA Today er Kyle Rittenhouse mistænkt for at have brugt en riffel lig de i USA ganske omtalte AR-15-rifler, da 36-årige Joseph Rosenbaum og 26-årige Anthony Huber blev skudt og dræbt. 26-årige Gaige Grosskreutz blev samme aften såret af skud, og myndighederne er sikre på, at 17-årige Kyle Rittenhouse trykkede på aftrækkeren.

USA Today skriver, at Kyle Rittenhouse er sigtet for overlagt drab på Anthony Huber, der angiveligt forsøgte at vriste våbnet fra Kyle Rittenhouse. 90 sekunder forinden blev Joseph Rosenbaum dræbt, da han blev ramt af flere skud. Han blev ramt i lysken, ryggen og hånden.

Washington Post skriver, at der udbrød uroligheder i Kenosha, da Jacob Blake, en 29-årig sort mand, blev skudt syv gange af en politibetjent. Det fik folk på gaderne i protester, og omkring store fredelige demonstrationer blev der begået kriminalitet af forskellig art.

Tog hjem

Det var åbenbart det, der fik den 17-årige Kyle Rittenhouse 30 kilometer, fra sit hjem i byen Antioch, hvor han bor med sin mor, til Kenosha.

– Det er mit job at beskytte folk. Hvis nogen kommer noget til, udsætter jeg mig selv for fare. Det er derfor, jeg har min riffel. Det er selvfølgelig for at beskytte mig selv, sagde Kyle Rittenhouse til en journalist, før tre personer blev skudt, ifølge politiet af Kyle Rittenhouse.

Ifølge CBS er det ikke tilladt for unge under 18 at eje skydevåben i staten Illinois, hvor Antioch ligger. Det er uvist, hvorfra Kyle Rittenhouse havde sit våben.

Sagen udvikler sig fortsat, men noget tyder på, at Kyle Rittenhouse efterfølgende forsøgte at overgive sig til politiet på stedet, hvilket han ikke havde held med. Washington Post skriver, at en betjent bad Kyle Rittenhouse om at forlade området, hvilket han gjorde.

Han kørte tilbage til sit hjem, i byen Antioch. Her blev han anholdt dagen efter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu