ANNONCE

Tre ting du skal overveje inden du køber ny mobil

11. september 2019 13:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Med præsentationen af den nyeste iphone tirsdag er der nok mange, der lige nu overvejer at købe ny mobil - med tænk lige tingene i gennem.

Tirsdag i Cupertino, Californien, præsenterede teknologi-giganten Apple seneste skud på træet af de populære iphones. Der var ifølge flere eksperter ikke de store revolutionerende ændringer at notere sig hos iphone 11.

– Der var ikke mange overraskelser. Det mest overraskende var måske, at kameraudskæringen ikke var så tyk, som den tidligere har været, og som mange havde frygtet, sagde Torben Vognsen, redaktør på Inputmaq for eksempel til Ritzau natten til onsdag. Han var til stede i Cupertino.

Vognsen er alligevel begejstret for den nye model, der inde bag den stort set uændrede facade har fået en stor overhaling. Torben Vognsen hæfter sig især ved den ekstra batterilevetid og et væsentligt bedre kamera til både foto og video som iphone 11-generationens største salgspunkter.

Hos Ekstra Bladet er der dog bekymring over Apples udvikling på især iphone-prisen. Apple oplyser i en pressemeddelelse, at den danske mindstepris bliver 6299 kroner for standardmodellen, mens prisen for den dyreste model, iphone 11 Pro Max, starter på 9799 kroner.

“Som Ekstra Bladet de seneste år gang på gang har dokumenteret, er det en pris, det er meget svær at berettige på et marked, hvor firmaer som Huawei, OnePlus, Nokia og Lenovo kan levere telefoner i en høj kvalitet og nogle gange til priser, der er en tredjedel eller mindre af Apples”, skriver avisens teknologo-redaktør Heine Jørgensen.

Samsung, der i Danmark er Apples helt store konkurrent, hvad angår smartphone-markedet, har også snart sin revolutionerende foldbare telefon klar igen. Det sydkoreanske firma har tidligere forsøgt sig med Samsung Fold, men under pressetests gik det helt galt, og skærmene blev ødelagt. Siden har Samsung arbejdet på en løsning.

Til gengæld kan man i den danske afdeling af det koreanske selskab glæde sig over, at man i sidste kvartal for første gang overhalede Apples iphone som mest solgte smartphone. Det fremgår af tal fra analysehuset IDC, som Berlingske har set.

Ifølge IDC stod Samsung og Apple fra april til juni hver især for godt 40 procent af smartphonesalget herhjemme. Samsung solgte dog en anelse flere telefoner end Apple. For et år siden var de tilsvarende tal 44 procent til Apple og 35 til Samsung. Sidstnævnte har altså spist et stort stykke af Apples danske salg i løbet af det seneste år.

Tredjemest solgte smartphone i Danmark fra april til juni var kinesiske Huawei, der stod for 13 procent af salget, mens Oneplus stod for 2 procent.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu