Tre unge mænd for retten efter angreb på skadestue

2. januar 2013 07:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tre unge mænd for retten efter angreb på skadestue
Billede mangler

Onsdag begynder straffesagen mod tre unge fynske mænd, der tiltales for trusler, stenkast og forstyrrelse af ro og orden, da de i sommer angreb skadestuen i Odense.
 BNB, Af: Jan Bjerre Lauridsen, Berlingske Nyhedsbureau
 
Tre unge mænd skal onsdag stå til regnskab for deres handlinger 21. august 2012, da de var en del af en gruppe på 60-70 mennesker, der løb stormløb mod Odense Universitetshospital.
 
Det skete i kølvandet på en Eid-fest i Vollsmose, hvor der blev affyret flere skud mod to brødre. Den ældste blev såret og bragt til skadestuen.
 Læs også: Skadestue i Odense fik blomster og slik af Vollsmose-borgere
 
Det udløste stormløbet mod sygehuset, da menneskemængden ville have fat på det indlagte skudoffer. Da det ikke lykkedes, raserede gruppen i stedet skadestuen.
 
De tre mænd – to på 20 år og en på 27 år – er blandt andet tiltalt for forstyrrelse af ro og orden, trusler mod personale og politi samt stenkast.
 
Den ene af de to 20-årige skal på et tidspunkt have kastet en 20 gange 20 centimeter stor sten mod en patruljevogn, der derved fik forruden knust.
 Læs også: Vanvittigt og chokerende angreb
 
Politiet på Fyn har haft en stor opgave med at identificere uromagerne. Chefanklager på Fyn, Jan Stick, blev for nyligt spurgt, om det var tilfredsstillende, at kun tre stilles til regnskab for deres handlinger.
 
– Det lykkedes os at få identificeret fire, og den ene har vi ladet gå, så vi nu altså ender på tre. Man kan jo ikke bare straffe folk for at have været til stede på det pågældende tidspunkt. Vi skal kunne bevise, at de har været der, og at de har haft en fremfærd, der har været strafbar, sagde han til Fyens Stiftstidende.
 
Sagen fik i øvrigt også Arbejdstilsynet til at udtale kritik af Odense Universitetshospital for ikke at have procedurer for, hvordan personalet skal agere under et overfald. Desuden blev det kritiseret, at hospitalets fysiske rammer ikke er sikre nok, idet alle yderdøre består af glas.
 
Sagen indledes ved Retten i Odense onsdag klokken 9.30. Der er indkaldt 16 vidner i sagen, og der ventes at falde dom 9. januar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu