ANNONCE

Tre unge mænd tiltalt for blodigt mord

12. marts 2021 08:57 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

- Det er en skærpende omstændighed, at drabet har fundet sted på et offentligt sted ved brug af skydevåben, mener anklageren i sagen

Tre unge mænd tiltalt for blodigt mord
Foto fra drabsstedet. Nu er tre mænd tiltalt. Foto: Presse-fotos.dk

Tre mænd på 24år, 24 år og 28 år er netop blevet tiltalt for drab, oplyser  Østjyllands Politi.

Mændene er også tiltalt for våbenbesiddelse på offentligt tilgængeligt sted under særligt skærpende omstændigheder.

Kort før midnat torsdag den 27. februar 2020 fik Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at der var blevet affyret flere skud på en parkeringsplads på Søhøjen i Tilst.

Da politiet ankom til stedet, fandt man en 25-årig mand siddende livløs i en bil på parkeringspladsen. Manden var blevet ramt af flere skud, og han blev kort tid efter erklæret død.

– Det er en skærpende omstændighed, at drabet har fundet sted på et offentligt sted ved brug af skydevåben. Derfor er der også rejst tiltale efter straffelovens § 81 b, som betyder, at straffen, såfremt de tiltalte bliver kendt skyldige, potentielt kan forhøjes med indtil det halve, siger specialanklager Jesper Rubow.

Omfattende efterforskning

De to mænd på 24 og 28 år er desuden tiltalt for forsøg på manddrab ved at have planlagt at dræbe en eller flere andre personer. Dette blev dog aldrig til noget, idet politiet under en ransagning beslaglagde flere skydevåben med tilhørende ammunition, som de to mænd også er tiltalt for at have været i besiddelse af.

Efter drabet iværksatte politiet en omfattende efterforskning for at finde frem til de formodede gerningsmænd. Efterhånden som politiet fik indsamlet flere oplysninger, blev efterforskningen koncentreret om de tre mænd, og det førte til, at de i juni 2020 blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør. De har siden den 10. juni 2020 siddet varetægtsfængslet i sagen, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

– Det er vores opfattelse, at drabet skyldtes uoverensstemmelser i det kriminelle miljø, siger Jesper Rubow.

De tre mænd er også tiltalt for besiddelse og salg af narkotika.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sagen skal for retten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu