ANNONCE

Tredje mand anholdt efter vild fangeflugt

21. november 2019 14:37 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En tredje person er nu anholdt i sagen om den vilde flugtaktion i Slagelse.

Opdatering: To mænd på 20 og 25 år nægter sig skyldige i at have hjulpet med at befri fangen Hemin Dilshad Saleh fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse tirsdag. Det fremgår ved grundlovsforhøret i Retten i Næstved torsdag, oplyser Ritzau.

Original artikel:

En yngre dansk mand er torsdag formiddag blevet anholdt i sagen om befrielsesaktionen på den retspsykiatriske afdeling i Slagelse tirsdag.

Manden blev anholdt i forbindelse med en anden politiforretning i Hamborg i Tyskland, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Politiet oplyser samtidig, at der ikke er tale om den undvegne fange, den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh.

Sigtes in absentia

Ritzau skriver, at en mand sigtes in absentia i fire forhold ved grundlovsforhør efter fangeflugten i Slagelse tirsdag.

Han er sigtet for at have medvirket til fangeflugten, herunder at have truet personalet med et våben og på den måde tvunget sig ud af det psykiatriske hospitals sikrede udgang.

Manden er i alt sigtet i fire forhold, og i hvert forhold understregede anklager Skipper Falsled, at det har været i samarbejde med flere identificerede og uidentificerede personer og med forudgående planlægning.

Der er altså en mulighed for, at flere vil blive sigtet i sagen. Torsdag klokken 14 fremstilles yderligere to personer, der også er sigtet i samme forhold, oplyste anklageren under grundlovsforhøret.

Sigtelserne mod den første mand blev læst op, men derefter blev grundlovsforhøret holdt for lukkede døre.

To tidligere anholdt

Onsdag kunne Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi offentliggøre, at man havde anholdt de første to i sagen om fangeflugten.

De to blev anholdt i det storkøbenhavnske område efter en målrettet og massiv efterforskning på tværs af flere politikredse.

Tag ikke kontakt

Den 24-årige mand blev varetægtsfængslet 11. oktober. Ifølge flere medier er han en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV, der har rødder i det ydre Nørrebro i København.

Afdelingen, han blev befriet fra, hører til under Slagelse Sygehus. Her er der flere psykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen.

Sikringsafdelingen er en afdeling for de mest behandlingskrævende psykisk syge patienter i Danmark – herunder personer, som er dømt til behandling i forbindelse med straffesager.

Politiet har tidligere meldt ud, at man ikke skal tage kontakt til den 24-årige mand, hvis man ser ham. Man skal istedet kontakte politiet.

Hemin Dilshad Saleh er 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

I forbindelse med den væbnede befrielsesaktion i Slagelse er der umiddelbart ingen grund til bekymring for almindelige borgere, men hvis man ser noget mistænkeligt i denne anledning, bør man henvende sig til politiet“, har politiet tidligere skrevet på Twitter.

Gemte våben i kageæske

Meget tyder på, at flugten var planlagt i et eller andet omfang. Newsbreak.dk har, med henvisning til Sjællandske Medier, tidligere skrevet, at de to pistoler, der blev brugt under aktionen, blev medbragt i en kageæske fra en bager.

Pistolerne kom frem, da Hemin Dilshad Saleh og gerningsmændende truede sig ud af afdelingen. Her skød de blandt andet ned i gulvet.

Ifølge Sjællandske Medier var Hemin Dilshad Saleh bevæbnet med den ene pistol, mens en af medgerningsmændene havde den anden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu