ANNONCE

Tredje sure smiley i træk til slagter

23. marts 2020 13:42 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Tre gange i træk har en slagter i Aarhus fået sur smiley for hygiejne-problemer.

Tredje sure smiley i træk til slagter
En slagter hakkede oksekød, mens der var åbent til bagtrappen, hvor der var byggestøv og toilet. Foto: Scanpix

Nogle fødevaresyndere er værre end andre. For Halal Slagteren på Østbanetorvet i Aarhus har Fødevarestyrelsen vist sig at være et dyrt bekendtskab. Ud af de seneste fire smiley-ikoner i kontrolrapporten har ingen været glade.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Tværtimod er de tre seneste sure, mens den fjerde ikke er helt tilfreds. Det fremgår af rapporten, som styrelsen har offentliggjort efter et besøg hos slagteren i slutningen af februar. Første sure smiley blev tildelt i september 2019.

Siden er der sket meget lidt, hvad angår de hygiejniske problemer, som Fødevarestyrelsen konsekvent må påpege over for ejeren af forretningen. Allerede 27. juni 2019 var der problemer med et facadevindue ud mod Østbanetorvet.

Her var vinduet flere steder i stykker, og derfor kunne skadedyr slippe ind. Det blev derfor indskærpet, at ejeren skulle sikre vinduet forsvarligt, så længe der ikke var en egentlig udskiftning af vinduet i gang.

Blev det skiftet?

Ved et opfølgende besøg i september kunne kontrollanten fra Fødevarestyrelsen så konstatere, at butiksruden stadig ikke var skiftet ud trods det, at der er gået toogenhalv måned siden første besøg. Tværtimod er ruden faktisk fuldstændig knust.

Der er på det tidspunkt endnu ikke iværksat skadedyrsikring af ruden, der vender direkte ud mod Østbanetorvet. Slagteren får derfor en bøde på 5000 kroner og en sur smiley, men det betyder dog ikke det store – åbenbart.

I december vendte Fødevarestyrelsen nemlig tilbage, og her viste det sig så, at der stadig ikke er sat en rude i. I stedet er en plade spændt for, men det er ikke tilstrækkelig skadedyrssikring, mener Fødevarestyrelsen, der reagerer med nok en sur smiley og en bøde – denne gang på 7500 kroner.

Rengøringen var også noget mangelfuld, mente kontrollanten nemlig.

Nyt vindue

Ved seneste kontrolbesøg blev det også til bøder for den lille slagter, der har ligget på torvet i flere år. Godt nok var der blevet sat et nyt vindue i, men en lang række andre ting var helt galt, fremgår det af seneste kontrolrapport. Det udløste blandt andet en bøde på 5000 kroner:

Virksomheden har været i gang med at udskifte et vindue i front af butikken. På gulvet i butiksområde er der kraftige synlige belægninger af murstøv, murbrokker og isolering efter nedrivning af fliser og udskiftning af vindue. I køledisk er der synlige belægninger af støv. Der står ligeledes poser med mørtel og fliser i butiksområde“, skriver kontrollanten.

Det ville da også være okay, hvis ikke det var fordi, forretningen faktisk holdt åben.

Håndværkertilbud?

Butikken fik desuden en anden bøde også på 5000 kroner, fordi en ansat stod og hakkede oksekød på bestilling i et lokale, hvor en dør til baggangen stod åben – med en sko i klemme. På bagtrappen var en renovering i gang af trappe og toilet.

Baggangen og toilettet er dækket af støv og murbrokker. Loft på toilet er pillet ned, således at der er adgang til råtræ og isolering mv. Det er fødevarestyrelsens vurdering, at der er risiko for kontamering med murstøv mv, idet dør til den beskidte baggang og toilet står åben“, noterer Fødevarestyrelsen i sin rapport.

Det hele blev lige toppet op med en bøde på 2000 kroner, fordi kontrolrapporten fra december ikke var hængt op, som det ellers er påkrævet.

Newsbreak.dk har telefonisk forsøgt at få kontakt til slagterforretningen – indtil videre uden held.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu