Tricktyverier: Udgiver sig for at være sygeplejersker

27. marts 2015 19:10 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk
 
Tricktyverier: Udgiver sig for at være sygeplejersker
Der er tricktyve på spil i Kalundborg. Arkivfoto: Elo Christoffersen
Der er tricktyve på spil i Kalundborg. Arkivfoto: Elo Christoffersen

Der er tricktyve på spil i Kalundborg. Arkivfoto: Elo Christoffersen

Torsdag formiddag fik politiet to anmeldelser om tricktyverier i Kalundborg

Klokken lidt over 10 torsdag formiddag anmeldte en 82-årig kvinde, at hun var blevet kontaktet af en udenlands kvinde, der påstod, at hun var sygeplejerske og udsendt af kommunen.

Det troede beboeren ikke på, og da hun bad om legitimation, gik kvinden fra stedet. Beboeren bemærkede to andre kvinder, der ventede i opgangen bag ved “sygeplejersken”. Den 82-årige handlede helt korrekt, og hun er givet vis sluppet for at blive bestjålet, som følge af sin skepsis og anmodning om at se legitimation.

Senere, klokken kvart i 12, modtog politiet en anmeldelse fra Bryggervænget, hvor en person henvendte sig fuldstændig på samme facon, som anmeldelsen tidligere. Denne gang havde “sygeplejersken” dog held til at komme ind i lejligheden. Hun opdagede efter besøget af den såkaldte sygeplejerske, at der var stjålet 4000 kroner fra en kommode,  og der var stjålet smykker fra soveværelset.

I begge tilfælde beskrives kvinden som cirka 30 år, udenlandsk udseende, spinkel af bygning. De to kvinder, der var sammen med “sygeplejersken” var på samme alder men lidt lysere i huden.

Pas på tricktyvene

Politiet har et par gode råd, så man undgår tricktyverier:

Luk aldrig fremmede ind i dit hjem uden forudgående aftale eller uden at se legitimation. Sygeplejersker kommer ikke tilfældigt rundt og ringer på døre for at besøge borgere.

Hvis man skal have læst varme eller andet af, så har man fået noget at vide om aflæsningen i forvejen.

Politiets råd er, at man ikke lukker nogen ind og i stedet med det samme ringer til politiet på 114 og fortæller, hvad man netop har været udsat for. Hvis vi får anmeldelsen hurtigt, så har vi en chance for at få fat i vedkommende i lokalområdet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu