ANNONCE

Trist optakt til nyt løb

24. oktober 2020 17:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kevin Magnussen fik en trist optakt til Formel 1-løbet i Portugal, da han blev nummer 19 i kvalifikationen.

Trist optakt til nyt løb
Kevin Magnussen slutter efter sæsonen hos Haas. Lørdag blev danskeren nummer 19 i kvalifikationen til sønagens VM-grandprix i Portugal. Foto: Jorge Guerrero/AFP

Ikke nok med, at han for nylig har fået besked på, at han fra den kommende sæson indtil videre er ude af Formel1-feltet, så måtte den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) sige tidligt farvel fra kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix i portugisiske Portimão.

Danskeren var således færdig efter første kvalifikationsrunde, Q1, og han sluttede som næstsidst og nummer 19. Derimod kunne Lewis Hamilton (Mercedes) booke sin pole position nummer 97 i karrieren, da han var hurtigst af alle lørdag.

Kevin Magnussen fik heller ikke nogen imponerende optakt til kvalifikationen, da han ved den afsluttende træning før kvalifikationen blot blev noteret for den 18.-bedste tid blandt feltets 20 kørere.

For Kevin Magnussen er weekendens grandprix det første, efter at det torsdag blev meldt ud af parterne, at danskeren stopper hos Haas efter denne sæson. Det samme gælder for holdkammerat Romain Grosjean.

Det er første gang, der køres et Formel 1-løb på banen i Portimão, og derfor havde hverken kørere eller ingeniører erfaring med banen.

Kloakdæksel fløj op

Kvalifikationen blev så også udsat en halv time, hvilket skyldtes, at banen skulle repareres, da et kloakdæksel i sving 14 sprang op under lørdagens træning forud for kvalifikationen.

Kevin Magnussen var blandt de første til at sætte en tid, og danskeren var lidt hurtigere end Grosjean, men begge var i den tunge ende af feltet af kørere på banen i hele Q1.

Romain Grosjean krøb lige forbi sin danske holdkammerat og blev nummer 18 efter Q1.

Lewis Hamilton kan søndag overgå legenden Michael Schumacher og blive den kører, der har vundet flest VM-grandprixer.

Det sker altså fra pole position for niende gang i sæsonen, og han starter foran holdkammerat Valtteri Bottas og Red Bulls Max Verstappen.

Senest på Nürburgring i Tyskland tangerede Hamilton Schumachers rekord på 91 løbssejre.

Lykkes det søndag for Hamilton at blive den mest vindende, så vil han have brugt 262 grandprixer til at opnå antallet af sejre, mens Schumacher kørte 308 VM-grandprixer i karrieren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu