ANNONCE

Trist rekord: Danskerne svigter dem

16. juli 2020 07:31 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Dyrenes Beskyttelses internater er ved at svømme over af svigtede killinger.

Trist rekord: Danskerne svigter dem
Dyrenes Beskyttelse oplever et rekordhøjt antal af svigtede killinger på deres internater i 2020. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Normalt kan man være stolt af en rekord. Men det er ikke gældende i dette tilfælde.

For på landets otte internater, som Dyrenes Beskyttelse står bag, er antallet af efterladte killinger alarmerende højt.

Det giver organisationen udtryk for i en pressemeddelelse.

Sprænger rammerne

I skrivende stund er der 1400 killinger fordelt på de otte internater.

– Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer, men i år sprænger alle rammer! Vores internater er fyldt til bristepunktet og vores personale ligger vandret for at kunne følge med, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Det værste er, at sæsonen ikke engang har nået sit højdepunkt. Det betyder, at antallet af svigtede killinger stiger dagligt, og det sætter kun endnu mere pres på internaterne.

En ny rekord

Desværre er der i år tale om et rekordhøjt antal af svigtede kattekillinger.

På samme tidspunkt sidste år var der kun 716 killinger på de otte internater. Det er altså en fordobling af svigtede killinger på blot et år.

En af grundene til det store antal er, at sæsonen er startet tidligere, men i høj grad også fordi mange katteejere ikke tager ordentligt ansvar for deres kat.

– Et stigende antal uønskede killinger kommer til verden hvert år, men det kunne undgås, hvis katteejere fik steriliseret eller kastreret deres katte. Men det indser de først, når det er for sent, og katten er drægtig. Vi ser det desværre år efter år, siger Jens Jokumsen.

Dyrenes Beskyttelse venter, at 2020 byder på et rekordhøjt antal svigtede killinger og kattemødre, som de skal tage sig af sammenlignet med sidste års 4022.

Hjælp af familier

Selv om der er maksimalt pres på plejerne på de otte internater grundet de massive mængder af efterladte killinger, så er der hjælp at hente.

I gennemsnit har hvert internat nemlig 175 killinger, som skal plejes, da de endnu ikke er klar til at få et nyt hjem. Det er der en del frivillige plejefamilier, der hjælper med.

– Internaterne har ikke plads eller tid til at give daglig omsorg til så mange katte. Heldigvis får de hjælp af private hjem i nærområderne. Takket være de mange frivillige plejefamilier, der åbner døren for uønskede killinger, er det muligt for os at give dem en ny chance for et værdigt liv, siger Jens Jokumsen.

I 2019 fik Dyrenes Beskyttelse hjælp af 854 plejefamilier.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu