Trods Novo-nedtur: Medarbejderbonus i sigte

12. februar 2013 12:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Trods Novo-nedtur: Medarbejderbonus i sigte
Billede mangler

Da Lars Rebien Sørensen i slutningen af januar kunne præsentere et nyt rekordregnskab fra Novo Nordisk, havde han også godt nyt med til virksomhedens 33.000 ansatte.

 

Novo-ledelsen kunne meddele, at medarbejderne samlet ville få aktier for en halv milliard kroner, hvis de blev i firmaet til år 2016. Samtidigt skulle Novo Nordisks samlede medicinsalg stige med minimum fem procent om året frem mod 2016, hvis medarbejderne skulle have de 20 aktier, der blev stillet hver af dem i udsigt.

Efter børslukningen i fredags smadrede amerikanske FDA så nogle af Novos vækstdrømme ved at udskyde godkendelsen af midlet Tresiba. En melding, der fik aktien til at styrtdykke og barberede i nærheden af 80 milliarder kroner af Novos markedsværdi.

Men på trods af de grå udsigter for Tresibas hurtige lancering, så kan de ansatte godt sætte næsen op efter aktiebonussen alligevel.

“Hvis vi ser bort fra udviklingen i valutaer, som kan mudre billedet, så bør udskydelsen af Tresiba ikke have nogen indflydelse,” siger Søren Løntoft-Hansen, der er Novo-analytiker i Sydbank.

Han regner med, at Novo Nordisk når de fem procents vækst i salget af medicin på trods af Tresiba-problemerne.

“De har stadig en stærk produktportefølje. Specielt har man Victoza, som stadig sælger med nogle overbevisende vækstrater,” siger Søren Løntoft-Hansen.

Sydbanks analytiker forventer, at medicinsalget i Novo Nordisk stiger med 5,4 procent i 2013, 9,6 procent i 2014 og 8 procent i 2015.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu