Trods organiseret doping: Rolf skaffede selv EPO

18. marts 2013 21:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Trods organiseret doping: Rolf skaffede selv EPO
Billede mangler

Rolf Sørensen kørte med EPO og kortison i blodet, da han blev Danmarks mest vindende cykelrytter.

Overraskelsen over den oplysning er til at overse. Men hvordan skaffede Rolf Sørensen sin doping, og hvor hvem hjalp ham? Det spørgsmål er interessant, fordi Rabobank lige nu bliver efterforsket for at have organiseret doping til rytterne på holdet. Men ifølge Sørensen var det ikke sådan, det var.

– Det har været meget, meget nemt at få fat i. Jeg tror nærmest, at man kunne købe det på apoteket. Sværere var det ikke. Det har jeg selv sørget for. Der var ikke nogen mellemhandlere. Jeg har selv sørget for at få fat i det. Og selv taget det, sagde Rolf Sørensen på TV2 i går aftes.

Den forklaring har Michael Rasmussen lidt svært ved at forstå. Rasmussen og Sørensen har begge kørt på Rabobank, men på forskellige tidspunkter.

– Jeg vil i hvert fald sige, at sådan fungerede det ikke, da jeg var der. Der blev vi guidet og assisteret. Jeg kan ikke sige, hvordan det var dengang, men Doktor Leinders var der i hvert fald også dengang Rolf kørte.

– Men det skal du nok spørge Rolf om. Jeg ved bare, hvordan det var, dengang jeg var der, og der var vi assisteret og hjulpet med at tage doping, siger Michael Rasmussen.

Den berygtede læge Geert Leinders undersøges lige nu for at have forsynet og hjulpet Rabobanks ryttere med at tage doping. Geert Leinders begyndte på Rabobank i 1996. Samme år som Rolf Sørensen startede på holdet.

Michael Rasmussen har ingen specifik viden om, at Rolf Sørensen dopede sig, og han ved ikke med sikkerhed, hvordan dopingen foregik på Rabobank, før han startede på holdet 2003. Tre år efter Rolf Sørensen stoppede på det hollandske hold.

– Det er Rolf overvejelser om, hvad der er bedst. Jeg kunne personligt godt tænke mig, at han fortalt mere om, hvordan det foregik på Rabobank.

– Men jeg ved også, hvordan medicintasken på Rabobank blev justeret i forhold til regler osv. Rolf var der tre år før jeg kom til holdet, så der kan være sket noget i den mellemliggende tid, siger Kyllingen.

Michael Rasmussen har modsat Rolf Sørensen valgt at lægge alle kort på bordet og fortælle alt, hvad han ved om personerne omkring doping. Lægen Geert Leinders spillede en stor rolle i Rasmussens doping, fortæller han. Det var Leinders, som opbevarede dopingen i bussen og gav ham indsprøjtninger.

Rasmussen husker ikke, om han i afhøringerne med anti doping-myndighederne har fortalt om Rolf Sørensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu