Trods pension og færre officielle pligter: Prins Henrik dukker op 1. april

30. marts 2017 11:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Og det bliver til en meget vigtig begivenhed.

Trods pension og færre officielle pligter: Prins Henrik dukker op 1. april
Prins Henrik dukker op 1. april. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Del:

Der har været skrevet mangt og meget om prins Henriks rolle i kongehuset i den seneste tid. Det hele startede egentlig nytårsaften 2015, da dronning Margrethe meddelte, at hendes mand gik på pension.

Det betød, med dronningens ord, at Prinsgemalen ville drosle gevaldigt ned for hvad, han deltager i af officielle arrangementer, og det har, for offentlighedens vedkommende, skabt noget forvirring, som tiden er gået.

Ombestemte sig

Et glimrende eksempel er statsbesøget fra Belgien, der forløb 28.-30. marts. I tiden op til, at kong Philippe og dronning Mathilde skulle lægge vejen forbi Danmark, gav dronning Margrethe udtryk for, at det var en begivenhed, prins Henrik glædede sig til at deltage i.

Da dagen så kom, og besøget blev sat i værk, viste det sig, at prins Henrik ikke deltog alligevel. Han havde skiftet mening, lød det fra kongehuset. Da Henriks beslutning blev annonceret, i slutningen af 2015, lød det da også fra kongehusets presseafdeling, at Prinsgemalen ikke ville deltage i en lang række af de officielle arrangementer, som han ellers har deltaget i før i tiden; herunder statsbesøg i udlandet.

For Prinsgemalen kan det betyde, at han har fået mere fred og ro i de seneste år, hvor han er fyldt 80 og derfor ikke kan fortænkes i, at han gerne vil have fred til at nyde sit otium. Det er så blot op til offentligheden og befolkningen at nyde de øjeblikke, hvor prins Henrik så ér til stede ved officielle begivenheder.

Og en sådan vil finde sted lørdag, 1. april 2017. Da skal Prins Felix konfirmeres i Fredensborg Slotskirke, og skønt kongehuset ikke har for vane at offentliggøre gæstelister til sådanne begivenheder, kan Newsbreak.dk nu fortælle, at det skulle være ganske sikkert, at prinsens farfar, Prinsgemalen prins Henrik, vil være til stede for at fejre sit barnebarn på den store dag.

Oplysningen kommer fra kongehusets presseafdeling. Så det skulle være ganske vist.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu