ANNONCE

Trods skærpet straf mobilsnakker mange stadig bag rattet

25. september 2019 11:14 | Af: Ritzau Fokus

Siden 10. september er flere end tusind bilister sigtet for brug af håndholdt mobil under kørslen.

Trods skærpet straf mobilsnakker mange stadig bag rattet
Brug af mobiltelefon bag rattet er forbudt og udløser et klip i kørekortet. Det gælder både snak, sms og anden brug af apparatet. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

I sidste uge blev 578 bilister landet over sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, skriver DR. Det skete, i forbindelse med politiets kampagne mod uopmærksomhed i trafikken.

Tidligere på måneden trådte en lov i kraft, som medfører et klip i kørekortet, hvis man bliver snuppet i mobilbrug underkørslen. På det første døgn blev der rejst 102 sigtelser.

Ifølge DR oplyser Rigspolitiet, at der siden ikrafttrædelsen 10. september er rejst 1018 sigtelser.

Sidste uges kampagne mod uopmærksomhed i trafikken tyder på, at den skærpede straf endnu ikke har haft nogen nævneværdig effekt.

– Antallet af sigtelser ligger, som det plejer, når vi afholder den slags kontroller over en uges tid, siger Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Færdselscenter til DR.

– Resultatet er selvfølgelig også afhængigt af, hvor mange ressourcer den enkelte politikreds kan afsætte. Men det her er et meget gennemsnitligt niveau, siger han.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu