Troede lige den gik: Mand kørte bil uden dæk på forhjulet

20. april 2017 17:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En anmelder undrede sig gevaldig over, hvordan det kunne lade sig gøre. Politiet var ikke imponeret.

Troede lige den gik: Mand kørte bil uden dæk på forhjulet
Du skal ikke køre på fælgene. Der skal gerne være dæk på. Foto: Scanpix

For den knap så tekniske består en bil mestendels af fire hjul, et skrog, en motor og et rat. Det er i hvert fald de mest essentielle elementer i et sådan køretøj, og hvad gør man så, når en af delene pludselig ikke længere er, som den skal? Det forsøgte en 40-årig københavner at finde ud af onsdag i Odsherred, hvor han boede i et sommerhus.

Mandens bil punkterede nemlig på Rute 21, der er hovedfærdselsåren fra færgelejet på Sjællands Odde og rundt til det meste af Sjælland. Mandens sommerhus ligger i Odsherred, og han ville bare så gerne hjem. Går den, så går den.

Derfor besluttede manden sig for at køre videre, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Newsbreak.dk.

– Men hans dæk punkterede på et tidspunkt, og så fortsatte han altså bare på fælgen, fortæller pressemedarbejder ved politiet, Martin Bjerregaard.

Underligt

En øvrig bilist undrede sig over det mærkværdige i en bil, der trillede rundt uden dæk på en fælg, og vedkommende alarmerede altså politiet om det mystiske forhold, der blev opdaget på Kirkeåsvejen.

Politiet kørte til området og fandt i et sommerhusområde den pågældende bil, og det var såmænd mandens egen – lidt tossede – handling, der medvirkede til, at han blev fundet, fortæller Martin Bjerregaard.

– Patruljen kunne jo se slidsporene i vejen fra fælgen. Så dem fulgte de hen til sommerhuset, siger han. Anmelderen havde også noteret registreringsnummeret på den 40-årige mands bil, og det gjorde jo i den grad sagen det lettere.

Hans forklaring var, at han altså godt mente, han kunne klare den hjem. Politiet var ikke enig.

Manden kan se frem til en bøde, og politiets jurister skal muligvis undersøge, om han skal have yderligere straf – det kan for eksempel være en frakendelse af førerretten. Det er nemlig ikke lovligt at køre rundt uden dæk på sine fælge, da det i gevaldig grad påvirker bilens mulighed for at bremse, dreje og generelt fungere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu