ANNONCE

Troels Lund kan nægte at svare

5. december 2011 11:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Troels Lund kan nægte at svare
Billede mangler

Kommissionen, der skal vende hver en sten i behandlingen af Helle Thornings (S) skattesag, kan få det svært med svar fra tre af sagens hovedpersoner.
Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), hans spindoktor Peter Arnfeldt og nuværende departementschef Peter Loft kan alle nægte at svare på undersøgelseskommissionens spørgsmål, skriver Berlingske.
Det skyldes loven om undersøgelseskommissioner, hvor personer, der antages at have et strafansvar, ikke har pligt til at svare, forklarer lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.
“Enhver person som kommissionen indkalder som vidne har pligt til at udtale sig. Men personer, der kan betragtes som mistænkte, kan vælge ikke at udtale sig, også selvom de ikke formelt er sigtet,” siger han til Berlingske.
I behandlingen af Thornings personlige oplysninger i sagen om hendes mand var skattepligtig i Danmark, gælder fritagelsen for at svare nemlig de tre toppersoner i Skatteministeriet, da sagen rullede i første omgang, vurderer eksperten.
Troels Lund har tidligere sagt, at han vil svare på samtlige spørgsmål, som kommissionen måtte have. Han ville dog ikke svare på pressens spørgsmål.
Alle kan indkaldes som vidne i en undersøgelseskommission, og alle har fri adgang til at se vidnerne forklare sig. S-SF vil nu have undersøgelsen udvidet, så alle tænkelige personer med viden, heriblandt tidligere statsminister Lars Løkke (V), kan komme i vidneskranken.
Justitsministeriet er i øjeblikket ved at finde dommere, advokater og eksperter til kommissionen, som nuværende skatteminister Thor Möger (SF) har besluttet skal nedsættes.
Kilde: Berlingske

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu