ANNONCE

Troels Lund Poulsen fik Thornings skattepapir

26. august 2012 02:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Troels Lund Poulsen fik Thornings skattepapir
Billede mangler

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og hans særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, fik på et møde 16. september 2010 hver sin papirkopi af afgørelsen i daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag.
Det skriver Politiken søndag. Samme version af afgørelsen blev et år senere lækket til dagbladet B.T.
Ministeren og hans rådgiver har hidtil afvist at oplyse, om de fik skatteafgørelsen. De nye oplysninger har ifølge Politiken betydning for Skattesagskommissionens arbejde med at finde ud af, hvem der lækkede afgørelsen.
Kommissionen afhører på tirsdag de første vidner i sagen, der kan vise sig at være en af de seneste mange års største politiske og administrative skandaler.
På mødet 16. september 2010 med departementschef Peter Loft og en meddirektør fik ministeren og hans rådgiver ifølge Politiken en kopi af den såkaldte agterskrivelse.
Det er en foreløbig afgørelse, som skatteyderen kan gøre indsigelse imod. Og det er netop en kopi af agterskrivelsen, som blev lækket til BT, viser Københavns Politis efterforskning i lækagesagen.
Ifølge professor i skatteret ved Aarhus Universitet Jan Pedersen er der hverken noget ulovligt eller forkert ved, at Troels Lund Poulsen fik en kopi af Thorning-familiens fortrolige skatteafgørelse:
– Så længe det bliver inden for Skatteministeriets rammer, er det ikke noget problem at give ministeren indsigt i oplysningerne. Men i lyset af, at afgørelsen er blevet lækket, har det vist sig ikke at være særlig klogt, siger Jan Pedersen til Politiken.
Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Jørgen Grønnegård Christensen siger, at det umiddelbart kan være logisk, at ministeren orienteres om en sådan særlig sag, også med en papirkopi.
– Både han og den særlige rådgiver er underlagt tavshedspligt. Og netop i en sag om en politisk modstanders skat vil en fnugfri minister for at undgå mistanke om indblanding ikke røre afgørelsen med en ildtang, siger professoren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu