Troels Lund Poulsen uønsket i folketingsgruppe

13. marts 2012 17:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Troels Lund Poulsen uønsket i folketingsgruppe
Billede mangler

Hvis Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen havde muligheden for det, havde han undgået at møde Troels Lund Poulsen igen.
 
Sådan lyder vurderingen fra Venstre-medlemmer og en politisk analytiker.
 
“Vi kan jo dårligt smide ham ud, når han ikke er dømt for noget, men han har absolut ingen indflydelse og sidder ikke på nogen poster af betydning,” fortæller et centralt Venstre-medlem på dagen, hvor Troels Lund Poulsen vente tilbage til Folketinget igen.
 
Den tidligere skatteminister tog orlov fra jobbet som folketingsmedlem, da han kom under mistanke for at have forsøgt at påvirke afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts skattesag.
 
Nu er han så tilbage igen. Men selvom han er tilbage i fysisk forstand, ser mange hellere gennem hans person.
“Manden er jo ikke dømt. Derfor er man nødt til at gøre gode mine til slet spil. Men hvis du spørger, hvad Løkke og konsorter ville have valgt, hvis de kunne vælge frit på alle hylder, så var det ikke at have fået Troels Lund tilbage,” lyder det fra politisk kommentator på TV2, Henrik Qvortrup, til Newspaq.
 
Troels Lund Poulsen selv var særdeles fåmælt, da han returnerede til Christiansborg i dag. Inden sin orlov havde han med et hjemmelavet begreb “givet sig selv tavshedspligt,” og den kommunikationsstrategi lader det til, at han forsætter.
“Hvis jeg starter med at fortælle om, hvordan jeg ser på den sag, så foregriber jeg undersøgelseskommissionens arbejde. Det har jeg ikke tænkt mig at gøre,” lød Poulsens afvisning af journalisterne, der gerne ville høre lidt om hans rolle i skattesagen.
 
Det kommer til at tage mindst et år og nok også længere tid, før undersøgelseskommissionens arbejde er tilendebragt.
 
Først da kan det offentliggøres, hvorvidt daværende skatteminister Troels Lund Poulsen og hans spindoktor, Peter Arnfeldt, trak i en masse ulovlige tråde for at få Helle Thorning-Schmidt udråbt som skattesvindler.
 
“Troels Lund Poulsens gennemslagskraft, hans styrke og hans position vil være svækket helt frem til, at denne her sag er afgjort,” slår Qvortrup fast.
 
I Venstre håber man virkelig på, at Troels Lund Poulsens rolle i sagen er afgjort lang tid inden næste Folketingsvalg, for i øjeblikket er hans rolle i skattesagen partiets mest rådne æble, som man gerne vil have ud af kurven.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu