ANNONCE

Troels Lund skal for tv-domstol

8. december 2011 10:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Troels Lund skal for tv-domstol
Billede mangler

Vi skal se Venstres tidligere skatteminister og hans spindoktor vride sig foran dommeren for åben skærm.
Flere partier i Folketinget lægger nu op til, at undersøgelseskommissionen, der skal klarlægge hele forløbet om Helle Thorning-Schmidts skattesag, bliver en offentlig forestilling med direkte tv-dækning. Det skriver Berlingske Tidende.
“Vi ønsker ultimativ åbenhed. Det betyder også, at TV2 News, DR Update og andre, der måtte ønske at komme ind til møderne, skal have lov til det,” siger Dansk Folkepartis Peter Skaarup til avisen.
Hos Socialdemokraterne er man helt på linje med DF i den sag.
“Venstre siger jo selv, at de ikke har noget at skjule. Derfor forventer jeg, at Venstre vil insistere på tv-dækning, så de kan tale direkte til befolkningen,” lyder det fra Jacob Bjerregaard (S) til Berlingske Tidende.
Venstre har endnu ikke taget stilling til, om de gerne vil have afhøringer af partiets medlemmer og rådgivere udstillet live på tv-skærmen.
I både England og USA er det helt normalt, at høringer fra undersøgelseskommissioner og lignende foregår for rullende kamera. Senest kunne briterne følge med fra sofaen i skandalen om telefonaflytningerne fra den nu hedengangne avis, News og the World.
Ifølge loven om Undersøgelseskommissioner er der ikke noget juridisk til hinder for, at afhøringer sker for åben skærm.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu