ANNONCE

Trump: Heksejagt fortsætter

12. januar 2021 19:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det skaber en gevaldig vrede, at Repræsentanternes Hus nu er ved at indlede endnu en rigsretssag, mener Trump.

Trump: Heksejagt fortsætter
USA's præsident, Donald Trump, kalder en mulig rigsretssag - som i givet fald vil være den anden rigsretssag mod ham - for "fuldkommen latterligt". Han kom med en udtalelse, da han var på vej fra Washington D.C. til Texas for at se sin mur ved grænsen til Mexico. Foto: Mandel Ngan/AFP

Den amerikanske præsident Donald Trump nægter, at han på nogen måde skulle have haft en indflydelse på stormen mod kongresbygningen i Washington D.C. i den forgangne uge. De voldsomme optøjer har indtil videre kostet fem menneskeliv.

Præsidenten, der har få dage tilbage som chefen for det hele, mener ikke, at hans tale, hvor han opfordrede sine støtter til at “kæmpe meget mere” og “vise styrke”, kan sidestilles med en opfordring til det voldelige angreb, det endte med.

– Hvis I læser min tale … den var helt i orden, sagde Trump til journalister, da han tirsdag var på vej fra Det Hvide Hus til Alamo i Texas, hvor han skal se sin grænsemur. Trump mener, at de skridt, der er taget i retning af at indlede en rigsretssag mod ham, er “fuldkommen latterlige”.

Det er en “fortsættelse af den største heksejagt i den politiske historie”, siger Trump ifølge tv-stationen BBC.

– Jeg tror, at det skaber en gevaldig fare i dette land, og det skaber en gevaldig vrede. Jeg ønsker ingen vold, tilføjer præsidenten.

Udelukket

Demokraterne i Repræsentanternes Hus fremlagt mandag et forslag om at stille Trump for en rigsret. De anklager ham for “tilskyndelse til oprør” i forbindelse med angrebet mod kongresbygningen onsdag.

Hvis der indledes en rigsretssag mod Trump, vil han være den første præsident i USA’s historie, der er blevet stillet for en rigsret to gange. Første gang var på grund af anklager om, at han havde presset Ukraines præsident til at indlede en efterforskning af Biden, der kunne gavne Trump politisk.

Hans embedsperiode udløber den 20. januar, hvor demokraten Joe Biden efter planen tages i ed som ny amerikansk præsident.

Tirsdag langede Trump også voldsomt ud efter de it-giganter, der har udelukket ham fra deres sociale medier, af frygt for at han kan opildne sine tilhængere til vold. Twitter, der er præsidentens foretrukne platform, har udelukket ham permanent.

Inden afrejsen til Texas tirsdag afviste Trump at svare på journalisternes spørgsmål om, hvorvidt han vil træde tilbage fra præsidentposten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu