ANNONCE

-Det var terror

2. september 2020 05:50 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Donald Trump roser politiets indsats i Kenosha under antiracistiske protester udløst af skud mod sort mand.

USA’s præsident, Donald Trump, betegner ødelæggelser i forbindelse med antiracistiske protester i byen Kenosha som “terror”.

– Det her er ikke en udløber af fredelige protester, men faktisk indenlandsk terror, siger Trump under et besøg i byen tirsdag, hvor han blandt andet besigtigede et møbelhus, der blev nedbrændt under urolighederne.

Han tilføjer, at befolkningen i byen ønsker “lov og orden”, som er blevet et valgslogan for Trump op til præsidentvalget den 3. november.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der har været omfattende protester og optøjer i Kenosha i delstaten Wisconsin, efter at en sort mand, Jacob Blake, blev skudt og alvorligt såret af politiet den 23. august.

I sidste uge blev to personer dræbt af skud under urolighederne. En 17-årig hvid dreng er sigtet for de to drab. Den bevæbnede teenager har fortalt, at han ville beskytte forretninger i byen mod at blive plyndret.

Mandag afviste Trump at fordømme skuddrabene med den begrundelse, at teenageren muligvis forsvarede sig selv.

Kritik fra Biden

Det udløste kritik fra Joe Biden, som er Demokraternes udfordrer til Trump ved det kommende valg.

– Her til aften afviste præsidenten at tage afstand fra vold. Han nægtede endda at tage afstand fra en af sine støtter, som er sigtet for drab på grund af sine angreb på andre. Han er for svag, for bange for det had, som han selv har pustet til, til at gøre end ende på det, sagde Biden i en meddelelse.

Under Trumps to timer lange besøg roste han politiet og nationalgardens indsats og gav tilsagn om statsstøtte på én million dollar til byens politistyrke og fire millioner dollar til mindre forretningsdrivende.

Både byens demokratiske borgmester og Wisconsins demokratiske guvernør, havde frarådet Trump at komme til Kenosha af bekymring for, at hans tilstedeværelse kunne få urolighederne til at blusse op.

– Jeg er bekymret for, at din tilstedeværelse kun vil forsinke vores arbejde med at overvinde splittelse og sammen bevæge os fremad, skrev guvernør Tony Evers ifølge nyhedsbureauet dpa til Trump, da det kom, at han overvejede et besøg.

Mødte op alligevel

Men Trump ignorerede anmodningerne for at vise opbakning til politiet og forretningsindehavere, hvis butikker er blevet plyndret og sat ild til.

På et pressemøde inden Trumps ankomst understregede Jacob Blakes onkel Justin Blake ligeledes, at besøget var uønsket.

– Vi har ikke brug for mere smerte og splittelse forårsaget af en præsident som har til hensigt at fremme sin præsidentkampagne på bekostning af vores by, sagde Justin Blake ifølge CNN.

Trump talte ikke med Blake-familien under besøget, men gav ifølge Reuters udtryk for, at han er villig til at hjælpe familien og bemærkede, at sagen fortsat efterforskes.

Fakta

Donald Trump

BLÅ BOG: Trump overtog familieimperium som 25-årig
En rigsretssag udfordrede Donald Trumps position som præsident i USA, men onsdag er han blevet frifundet.
Donald Trump blev som den kun tredje amerikanske præsident stillet for en rigsret. Ligesom sine forgængere, Bill Clinton og Andrew Johnson, blev Trump frifundet.

Bliv klogere på præsidenten her:

Navn: Donald John Trump.

Alder: 73 år.

Fødested: 14. juni 1946 i Queens, New York City, USA.

Søn af: Frederick C. Trump og Mary Macleod Trump.

Nationalitet: Amerikansk.

Politisk parti: Det Republikanske Parti.

Civilstand: Gift med Melania Trump, som han har en søn med. Han har desuden fire børn fra to tidligere ægteskaber.

Uddannelse: Han har en bachelorgrad i økonomi fra University of Pennsylvania fra 1968.

Karriere: Han begyndte allerede under sin uddannelse at arbejde for sin fars ejendomsfirma i sin fritid.

* 1971: Han overtager formelt virksomheden og omdøber den senere til The Trump Organization. Hans fokus er i begyndelsen på projekter i New York, men firmaet får senere aktiviteter adskillige steder i USA og i andre lande.

* 2015: Han annoncerer, at han vil gå efter at blive Republikanernes præsidentkandidat.

* 2016: Han bliver formelt valgt som partiets kandidat i juli.

* 2016: Han bliver valgt til USA’s præsident i november. Trump er nummer 45 i rækken af amerikanske præsidenter.

* 2017: Trump tiltræder formelt som præsident 20. januar.

Andet:

* I 2004 deltog han for første gang i tv-showet “The Apprentice” (på dansk “Hyret eller Fyret”), hvor deltagerne konkurrerede om en ledende stilling i Trumps firma.

* Han har haft gæsteoptrædener i flere forskellige tv-serier og film. Det er blandt andet i “The Fresh Prince of Bel-Air” (på dansk “Rap fyr i L.A.”), “Sex and the City” og “Home Alone 2: Lost in New York” (på dansk “Alene hjemme 2: Glemt i New York”).

* Trumps slogan “Make America Great Again” blev brugt første gang af republikaneren Ronald Reagan i 1980, da han stillede op til præsidentvalget mod daværende præsident Jimmy Carter.

* Trump har udgivet flere bøger.

Fritidsinteresser: Golf.

Kilder: Business Insider, CNN, Biography.com

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu